Mozaik Život

Prijavite se

'Žene, ako vam je dosta da vas grebe brada vašeg odabranika, evo prilike da je se riješite i napravite dobro djelo': splitski frizerski salon pokrenuo akciju za oboljele od raka, evo kako možete sudjelovati

Prijavite se

Pažnja, pažnja! Traže se tipovi velike brade i još većeg srca. Tipovi koji bi se riješili brade, oni koji su spremni ostati bez svog ponosa kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, pravim facama koje se bore protiv raka.

Tim riječima Siniša Šunjić, vlasnik frizerskog salona za muškarce Ka' Brada i ekipa iz restorana Paradox pozivaju na Bradatu aukciju, humanitarnu akciju koju organiziraju u suradnji s Klinikom za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split i Županijske lige protiv raka Split, u sklobu bradatog studenog, u cijelom svijetu poznatom kao Movembar.

Radi se, podsjetimo, o svjetskom pokretu kojim se podiže svijest o muškom zdravlju, s posebnim naglaskom na borbu protiv zloćudnih bolesti prostate i testisa, a splitska ekipa u njega se uključuje drugu godinu za redom.

Traže se, dakle, muškarci koji bi, objašnjava Šunjić, procijenili svoju bradu, skupili taj iznos od obitelji, prijatelja, poznanika i s novcem se 1. prosinca "ukazali" u Paradoxu. Sva sredstva idu Ligi i Onkološkoj klinici za poboljšanje uvjeta liječenja bolesnika s rakom. Lanjskom bradatom aukcijom prikupljeno je 28 tisuća kuna, a organizatori vjeruju da Splićani velikog srca ove godine taj iznos mogu i nadmašiti.

Nije, naravno, jedina opcija da se bradati muškarci sami prijave. Mogu ih nominirati i drugi: djevojke, žene, prijatelji...

- Žene, ako vam je dosta da vas grebe brada vašeg odabranika evo vam prilike da je se riješite i još k tome napravite dobro djelo. Uz to, pozvani su svi oni koji imaju bradatog prijatelja da mu uvale "humanitarnu brokvu" i ovako ga uvjere da se obrije – nabraja Šunjić.

A kako se zainteresirani mogu prijaviti? Dovoljno je da se jave u inbox salona Ka' Brada ili restorana Paradox na Instagramu ili na Facebooku, na kojem će Šunjić uskoro kreirati i događaj "Bradata aukcija 2018.", pa se i na toj stranici mogu prijaviti.

- Lako se dogovorimo, ljudi smo. A i oni kojima je potrebno bit će vam zahvalni – zaključuje Šunjić. 

Naslovnica Život