Mozaik Život

NEVJEROJATAN SLUČAJ

Nadin pas je na crkvenom pragu pronašao ostavljenu bebu, lajući je 'zvao' vlasnicu koja se toliko šokirala kad je vidjela mališana u dekici da je zaboravila broj hitne pomoći

NEVJEROJATAN SLUČAJ

Zahvaljujući jednom običnom psu mješancu, koji je vođen svojim čulima, pošto – poto htio ući u crkvenu portu, i u nju praktički uvukao svoju vlasnicu, pred vratima crkve u srpskoj Čajetini pronađena je zdrava, živa i tek rođena muška beba koju je netko ostavio, piše srpski dnevni list 'Blic'.

Muško novorođenče od tri kilograma je sada u bolnici.

Nada Milošević je u utorak oko 6.30, kao i svakog jutra, povela je svog psa u šetnju. Na trotoaru kod crkve Svetog Arhangela Gavrila, sa psom kog je vodila na povodcu, pokušala je prijeći ulicu.

- U jednom trenutku pas se uznemirio i počeo lajati. Mislila sam da je osjetio mačku, ali zbog guste magle nisam mogla vidjeti o čemu se radi. Međutim, nije želio preko ulice već me je vukao prema kapiji crkvene porte, toliko jako da sam krenula za njim. Čim sam stala na kapiju, shvatila sam zbog čega je bio uznemiren. Na mramornom pragu ispred bogomolje, zamotana u bijelu tkaninu, ležala je beba i tiho plakala - priča za “Blic” Nada Milošević.

Pokucala je na vrata, pa je izašao svećenik Petar Lazić i njegova supruga.

- Toliko smo bili uspaničeni i pogubljeni da se nismo mogli sjetiti brojeva telefona policije i hitne pomoći. Ja sam otrčala u Dom zdravlja, svećenik u policijsku stanicu, a njegova žena je ostala kraj bebe. Čula sam da je sve dobro prošlo, ali mi u glavu ne ide da je neko mogao ostaviti dijete - kaže gospođa Milošević. 

Naslovnica Život