Mozaik Život

Moja Afrika

Nježna strana Prve dame lapsusa: Melania na safariju nahranila sloniće i naljutila modnim izborom

Moja Afrika

Svoju je nježniju stranu jučer pokazala Melania Trump, Prva dama SAD-a, bočicom nahranivši umiljatog slonića
Safari izlet u Keniji, gdje boravi u sklopu treće etape svoje samostalne afričke turneje bivšu je 48-godišnju manekenku
doveo u ˝Zakladu Davisa Sheldricka za divlju faunu˝ (DSWT), poznatu po spašavanju slonića bez roditelja, kojima je elegantna Melanija posvetila vrijeme i pažnju, doživjevši čak nasrtaj jednog od uzbuđenih mladunaca, koji je, srećom završio bez posljedica.

Iako obilazak ruralne Afrike nije glamurozna prigoda, na kakvima elegantna Prva dama obično osvaja simpatije, u klasičnom ˝kolonijalnom stilu˝ nalik onom koji je u filmu ´Moja Afrika´ zapečatila Meryl Streep, nasmijana i opuštena Melanija zaradila je mnoge komplimente, ali ozbiljne kritike.

Naime, upravo su je zbog kolonijalne note, posebno naglašene izborom šešira u maniri imperijalista, na društvenim mrežama prozvali ističući kako njen outfit nije bio primjeran prigodi.

Nije to prvi lapsus lijepe Melanije, koja je prije pet mjeseci započela svoju ´Be best´ kampanju, s namjerom da podigne svijest o opasnostima Cyberbullyinga i zloupotrebe opijata među djecom i mladima.

Optužena da je nacrt kampanje prepisala iz ranijeg službenog dokumenta, dobru vjeru u svojim naporima od prvog dana brani od kritički raspoložene javnosti.

Njezina afrička turneja, uglavnom posvećena djeci, počela je u utorak u Gani gdje je posjetila pedijatrijsku bolnicu, zaslužila je pohvale američkog predsjednika Donald Trump na Twitteru, ali ne i veću pozornost javnosti svjetske javnosti.
 


Lokalno je odjek nešto bolji, jer je anketa provedena u Keniji, domovini oca bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, jednoj je od zemalja najviše naklonjenih Sjedinjenim Državama i Donaldu Trumpu, pokazala da 70 posto Kenijaca ima pozitivno mišljenje o SAD-u, te da njih čak 56 posto vjeruje Donaldu Trumpu.

 

 

Naslovnica Život