Mozaik Život

Obiteljski čovjek

Ljeto mirnije polovice '2Cellosa': Luka Šulić zaigrao vaterpolo za Jelšane, otkrio i zašto se svake godine vraća na Hvar

Obiteljski čovjek

I dok jedna polovina "2Cellosa", ona pomalo divlja, "hauserski" zavodnička i dalje luduje i osvaja, ona mirnija, Luka Šulić sa svojom obitelji ljetuje u Jelsi, koju je zavolio još prije tri godine kada je prvi put nastupio na jednom hrvatskom škoju i to pred oduševljenom publikom na prepunoj jelšanskoj Pjaci.

Nakon veličanstvenog koncerta nekoliko dana se u mjestu ostao odmarati, gdje mu je ama baš sve godilo, tako da se od tada ovom odredištu na središnjem dijelu Otoka sunca stalno vraća, ima tu već prijatelje i, kako kaže, za odmor mu ništa više ne treba.

Budući da je po majci Slovenac, a po ocu Dubrovčanin, dakle, podrijetlom je iz grada vaterpola, bilo je sasvim očekivano da će pomoći svojim Jelšanima u revijalnoj vaterpolskoj utakmici protiv VK "Faros" iz obližnjega Staroga Grada, što je prošle subote upriličena u prelijepom Mandraču, na upravo završenoj "Fešti vina".

Ljudi jednostavno nisu mogli vjerovati kada je službeni spiker Ante Stančić najavio da će gostujuću ekipu u toj prigodi pojačati mlada i nadasve nadarena vaterpolistkinja Iris Bogdanić (ŽVK "Bura", Split), a domaći RK "Jelsa Malizia" glavom i bradom Luka Šulić, svim posjetiteljima dobro poznati hrvatsko-slovenski violončelist.

Dva gola

- O da, još kao dijete sam trenirao vaterpolo i bilo mi je drago da sam mogao malo zaigrati, čak sam postigao dva pogotka, no ni to nam nije bilo dovoljno za pobjedu. Izgubili smo s rezultatom 10: 7, ali ništa zato, u utakmicu sam ionako ušao tek toliko da sudjelujem i uveličam feštu svojih prijatelja i domaćina. Moram priznati da je Jelsa mene zaista na prvu osvojila, isto tako i moju suprugu Tamaru, pa stoga sada ovdje uživamo s desetomjesečnim sinčićem Valom u čistom i kristalno plavom moru, kupamo se, ronimo, dosta šetamo, družimo se s prijateljima i pomalo punim baterije za jesen kada me čekaju brojni nastupi – govori mladi obiteljski čovjek koji ima svjetsku slavu, ali istodobno plijeni svojom pristupačnošću i jednostavnošću.

A njegovi obožavatelji upravo to žele čuti, jer se u zadnje vrijeme dosta špekuliralo da je između njega i Hausera, što bi se ono u Dalmaciji reklo, 'pukla preja'. Međutim, on to kategorički opovrgava, dodajući da je kolovoz za njih obojicu mjesec odmora i posvećenosti obitelji, a tek nakon toga temperamentni rokeri klasične glazbe će na radost dupkom ispunjenih dvorana, arena... diljem svijeta odraditi još brojne koncerte, pa i sasvim ozbiljne, poprilično naporne turneje.

Turneja u Americi

- Je, istina je. Prvo što slijedi je Beograd, a onda Maribor moj rodni grad, u kojem sam započeo osnovno glazbeno obrazovanje. Zatim dolazi Španjolska, Australija i New Zeland. Za sljedeću godinu imamo šestotjednu turneju po Sjevernoj Americi, dakle, nismo se razišli nego i dalje sviramo zajedno i to ne samo na kratke nego baš na duge staze - poručio je obožavateljima simpatični Luka, obećavši da će se i ubuduće vraćati svojoj Jelsi, odnosno našem najsunčanijem škoju koji se kao ni jedan otok na svijetu ne može pohvaliti s čak pet vrijednosti što su pod zaštitom UNESCO-a, a to su tehnika izrade čipke od agava, Faroska hora, glasovita pučka procesija 'Za križen', klapska pjesma, pa i mediteranska prehrana u kojoj je obitelj Šulić protekla tri tjedna itekako uživala.

 

Naslovnica Život