Mozaik Život

Iza kamera

Ovakve ih još niste vidjeli: pogledajte kako su HRT-ovi komentatori proslavili prolazak Hrvatske u finale, evo i što su poručili poraženim Englezima

Iza kamera

Teško je sabrati dojmove i sažeti sve reakcije koje su uslijedile nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošla u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Neki su urlali, drugi u šoku slušali tuđe urlike, mnogi se zatekli u hrpi razularenih navijača, no sve se ipak može sažeti pod jedan zajednički nazivnik: malo tko bi, naime, mogao točno opisati svoju reakciju.

Jer u momentima prevelike sreće nastupi i blago "zamračenje", a kod nekih se, čini se, radi o pravome. Pa se kaže što se misli, a inače nema snage izgovoriti, izlete i poneke psovke, može bit' svašta. Ali je opravdano, budući da svi zajedno ludujemo, pa nitko ne uzima za zlo.

Da i najsabraniji izgube busolu kad se radi o povijesnim situacijama poput one kada Hrvatska uđe u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, pokazali su sinoć i ozbiljni HRT-ovi komentatori, Joško Jeličić, Mateo Beusan, Marko Šapit i Robert Prosinečki.

Video "proslave" pobjede, iza kamera, podijelili su iz njihove matične kuće danas, a gledatelji se još ne mogu načuditi u kakvom su to "elementu" voditeji bili. "Toooooooooo", prolomilo se studijem, a uslijedili su oduševljeni komentari.

"Ovo je savršenstvo", trabunjao je Anton Samovojska, da bi zatim okružio voditeljski stol nekoliko puta. Jedni drugima su pohitali u zagrljaj, vikali, skakali, a komentatori su oduševljeni dosad neviđenim izdanjem ove ekipe.

"Nemate pravo plakat' sada, bili ste deset puta lošiji od nas...", poručio je poluljutito Robert Prosinečki gubitnicima, a onda nastavio blazirano pratiti euforiju u Moskvi na ekranu.

 

Naslovnica Život