Mozaik Život

nezaboravan trenutak

Fotoreporter kojeg su Mandžukić i društvo pregazili nije prestajao snimati, pogledajte genijalne fotografije 

nezaboravan trenutak

Kada je u 109. minuti susreta s Engleskom u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji Mario Mandžukić zabio za vodstvo Hrvatske ispred hrvatskih navijača, slavlje Vatrenih prelilo se preko reklamnih panoa u područje za fotografe.

Tamo ih je spremno čekao Meksikanac Yuri Cortez, fotograf Agencije France-Presse, treće najveće novinske agencije na svijetu, piše The Guardian. S prstom na okidaču svog Nikona, Cortez je čekao da Mandžukić i njegovi suigrači proslave pogodak koji je, ispostavilo se, poslao Hrvatsku u finale.

Međutim, nije bio spreman da će postati dio slavlja.

Kako je rastao broj Vatrenih koji su slavili s Mandžukićem tako se "hrpica" prelila preko reklamnih panoa i Cortez se uskoro našao ispod hrvatskih nogometaša. No, kao pravi profesionalac, nije prestao snimati fotografije.
 
Shvatiši da su srušili Corteza, hrvatski su mu reprezentativci pomogli da ustane, a za požrtvovnost i oprost dobio je zagrljaj od veznjaka Ivana Rakitića, asistent za pogodak Ivan Perišić vratio mu je naočale, a branič Domagoj Vida dao mu je poljubac u čelo.


Cortez je prošao bez ozljeda, a sigurni smo da će se ovog trenutka sjećati do kraja života.

Cortez je poslije utakmice objasnio kako je došlo do ovog antologijskog trenutka. "Mijenjao sam leću, a igrači su trčali prema meni. Nisu stajali i pali su na mene. Bio je to lud trenutak, bili su oduševljeni. Odjednom su shvatili da sam ispod njih. Poslije toga su me pitali jesam li dobro. Jedan je podigao leću, a (Domagoj Vida) me poljubio u čelo", prenosi Mirror.

Meksički se fotograf dan poslije javio i na Twitteru te je sa svojim sljedbenicima podijelio fotografije koje su nastale tijekom meteža.

 

Naslovnica Život