Mozaik Život

Bogat raspored

Glazbena poslastica u Spaladiumu: u Split nakon punih 30 godina stiže omiljeni bend iz regije, evo što se još sprema

Bogat raspored

Split i Plavi orkestar se baš i ne druže u skladu s njihovim svevremenskim hitom "Od rođendana do rođendana". Prije bi to bilo od stoljeća do stoljeća, pa to više raduje najava njihova gostovanja u Spaladium Areni 12. listopada. Uigrani četveročlani tim, nekadašnje jugoslavenske tinejdžerske zvijezde za kojima su ludjele sve generacije, stiže podno Marjana, a lako bi mogao, realna su očekivanja, izazvati retro euforiju.

Kako navodi Renco Posinković iz Spaladiuma, Plavi orkestar nije u dalmatinskoj metropoli pjevao već više od 30 godina. Bend je inače poznat po visokim koncertnim standardima, a sa sobom će donijeti koloplet hitova. Nabrojimo tek neke:"Bolje biti pijan nego star", "Pijem da je zaboravim", "Odlazim", "Djevojka iz snova, "Ti si moja sudbina", "Lovac i košuta", "Kaja", "Ljubi se Istok i Zapad", "Nisam je probudio", "Fa Fa Fašista"...

Iako ljeto žeže svom snagom, u Spaladiuma se vrlo ozbiljno priprema jesenska shema. Uz "Plavce", dogovoren je još jedan spektakl, riječ je o popularnim Zadranima Tomislavu Braliću i klapi Intrade, koji će koncert imati u prosincu. Malo nakon toga slijedi i gost za Valentinovo, no ime koje je već dogovoreno za sada se još neće iznositi u javnost. U Spaladiumu vele kako će to biti prava poslastica, a zbog efekta iznenađenja s njegovim će se otkrivanjem izići tek za koji mjesec.

– Ljeto je vrijeme u kojem se intenzivno pripremamo za ostatak godine, i raduje nas da možemo najaviti kako imamo jako gust planer, prepun brojnih događanja. U intenzivnim smo pregovorima oko nastupa Zdravka Čolića, rado viđenoga splitskoga gosta, oko kojeg se uvijek stvara euforija. Tu je i Nina Badrić, koja se također sprema za druženje s dalmatinskim poštovateljima. Čeka nas još jedan veliki spektakl, Noć magije, Champions of illusion, a tu je i Svjetsko prvenstvo gejmera u travnju.

I, naravno, tu su i već tradicionalni specijalizirani sajmovi, među njima i jedan poseban, Sajam vojne opreme ASDA 2019., koji okuplja internacionalnu političku, vojnu i gospodarstvenu kremu – doznajemo iz Spaladiuma, u kojem ne skrivaju žaljenje zbog činjenice da u splitskoj megadvorani neće biti odigran polufinalni teniski meč Davis kupa.

 

Naslovnica Život