Mozaik Život

U Trogiru

'Mogla bi to biti jedna stvarno dobra priča': TBF-ovci najavljuju sasvim 'kul' koncert na Kula Kuli, evo što spremaju

U Trogiru

Mogla bi to biti jedna stvarno dobra priča – ako takav osjećaj ima Saša Antić iz TBF-a, onda bi Kula Kula festival, najnovije dalmatinsko festivalsko čedo koje će se od danas do subote održavati u Trogiru, mogao postati jedna stvarno obećavajuća glazbena akvizicija. Takvu Sašinu tvrdnju prisnažuje i prilično zanimljiv program, u kojem centralno mjesto zauzimaju upravo splitski kreativci iz TBF-a.

TBF-ovci na Kula Kula festivalu nastup imaju u petak, čeka ih kula Kamerlengo i njezin posebno ambijentalni prostor, impresivna kulisa koja je do sada pružala domaćinstvo nizu istaknutih glazbenika. Među njima sada svoju nazočnost evidentira i kreativna ekipa iz TBF-a, koja, otkriva nam ovim riječima Saša, u svom koncertnom trogirskom planeru nema namjeru previše divljati.

– Bit ćemo cool, a onda kako publika odluči – kaže znakovito, otkrivajući kako će TBF na koncertu izvesti niz skladbi sa svojih albuma.

TBF-ovci su lako prigrlili novi dalmatinski festival, jer vjeruju u njegovu priču. Saša tvrdi kako Kula Kula ima odličan potencijal, izglednu budućnost, a ono što prisnažuje takvo razmišljanje je i poznavanje glazbenih afiniteta tvorca novog događanja. Antonio Franić, utemeljitelj Kula Kule, njeguje veliku ljubav prema glazbi, ima sličan afinitet kao i ekipa iz TBF-a, veže ih i poznanstvo. Sve su to razlozi koji su TBF-ovce naveli na sudjelovanje u ovom prvom trogirskom festivalskom izdanju.

–​ Antonio ima pogled na glazbu prilično sličan nama, voli glazbu koju i mi volimo, što je dodatni adut koji nas je uveo u priču. Drago nam je da ćemo biti sudionici njegova prvog izdanja, i još u takvom spektakularnom ambijentu. Vjerujem kako Kula Kula ima budućnost, što da ne, možda jednom tu bude i vrlo zanimljivih stranih izvođačkih imena – prognozira Saša Antić.

Naslovnica Život