Mozaik Život

Brzi, žestoki i skupi

Grad pod opsadom Ferrarija: milijuni eura vozili se ulicama Dubrovnika

Brzi, žestoki i skupi

Na velikoj jadranskoj turneji članovi ekskluzivnog automobilističkog kluba Gran Turismo nakratko su se zaustavili u Dubrovniku.

Do luksuznog hotela Dubrovnik Palace na predjelu Lapada dovezlo se 35 skupocjenih automobila, od kojih najvrjedniji stoji više od 450 tisuća eura, a riječ je o posebnom izdanju Lamborghini Aventadora. U povorci "brzih, žestokih i skupih" našli su se i drugi egzotični automobili, među kojima su dominirali modeli iz grupe Ferrari. Gran Turismo je osnovan u lipnju 2002. godine u Švedskoj, kao svojevrsno bratstvo za vlasnike superautomobila diljem globusa.

Danas klub broji oko pet tisuća članova iz cijelog svijeta, iz svih zemalja Europe, SAD-a, Južne Afrike, Azije i Australije. Poveznica članova izvanserijski su automobili vrijedni stotinjak tisuća eura.

Svake godine Gran Turismo za svoje poklonike organizira 10 do 12 druženja, a ove godine odlučili su svratiti do Hrvatske, domovine Mate Rimca, koji je ljubiteljima skupocjenog voznog parka itekako dobro poznat. Članovi kluba jadransku su turneju počeli 5. svibnja u Opatiji, a završna je točka Tesalonika u Grčkoj, gdje karavana stiže 13. svibnja. U srijedu ujutro iz Dubrovnika su vozači Gran Turisma produžili prema Crnoj Gori i dalje za Albaniju, a na ruti im se našao i Mostar.

Naslovnica Život