Mozaik Život

donedavna tajna

Boris Novković otvorio dušu i progovorio o teškoj obiteljskoj situaciji: Sinova bolest još me više ojačala

donedavna tajna

Boris Novković tek je prije nekoliko mjeseci otkrio da je njegov sin Noa, kojega je dobio u braku s bivšom suprugom Lucijom, dijete s posebnim potrebama. Lucijin i Borisov Noa, naime, boluje od autizma što javnost sve donedavno nije znala dok pjevač nije otkrio i taj dio intime kako bi se obranio od laži koje su počele kolati na temu njegove brige o obitelji.

- U jednom trenutku sam jedan dio svoje karijere prekinuo upravo zbog zdravstvenih problema moga djeteta. Borimo se svi zajedno i dajemo sve od sebe da Noa bude dobro – izjavio je Boris prije nekoliko mjeseci, a sada je u srpskom magazinu Glossy još više otvorio dušu. Puno mu, kaže, znači što je svojim primjerom inspirirao ljude da se i dalje bore.

- Ja to gledam kroz dvije prizme. Jedna je da svatko ima izbor živjeti život kako živi. Meni je roditeljstvo sveta stvar – izjavio je pjevač ne krijući kako je zbog sinovljeve bolesti ranije i zapostavio karijeru, ali mu to uopće nije predstavljalo problem. Najbitnije mu je, veli, da se njegov sin osjeća dobro i da ne osjeti da mu u životu nešto nedostaje.

- Nije mi to teško padalo, čak je i bilo dobro malo pauzirati u karijeri. Najdragocjenije mi je provoditi vrijeme s njim, najdragocjenije mi je da imam fantastičan odnos sa svojom djecom. To ne može ništa zamijeniti u životu – izričito će Novković ne krijući koliko ga je ova životna situacija ojačala.

- Sve što je prošlo kroz mene kao iskustvo bilo loše, bilo dobro, bolno... za sve što se događa postoji neki razlog. Nismo mi na ovom svijetu kako bismo bili liječnici, glazbenici, arhitekti, ovdje smo kako bismo učili o nama samima kroz ovakve, teške situacije – smatra Boris, koji je razmjenjivao savjete s mnogim roditeljima koji se suočavaju s istim problemom.

Još je, kaže, na ovim prostorima autizam tabu tema, ali, na svu sreću, stvari idu nabolje.

Naslovnica Život