Mozaik Život

Američki bogovi

Eksplicitne scene seksa koje su uzdrmale svijet: žestoki ljubavni klinč dvojice muslimana te žena koja vaginom proždire muškarca

Američki bogovi

Iako je filmski kritičar 'Slobodne', Marko Njegić, već prije nekoliko dana pisao o ekranizaciji kultnog romana još kultnijeg Britanca Neila Gaimana, 'Američki Bogovi', izgleda da su scene seksa koje su obilježile prve tri epizode tek sada svom snagom 'udarile' gledateljima u glavu.

Pogledali smo prve dvije epizode hit-serije: Bože, čuvaj Neila Gaimana

Iako seks i nasilje nisu glavni pokretač ove serije, na internetskim portalima i društvenim mrežama upravo su one izazvale burnu raspravu. Doslovno vatrena scena traje četiri minute i prikazuje glumce Mousu Kraisha i Omida Abtahija koji se seksaju u hotelskoj sobi. U scenama su obojica potpuno goli, a prikazani su i njihovi penisi i erekcija. Pred sami kraj, jedna scena prikazuje Jinnovu 'ejakuaciju' vatre na Salima koji je u tom trenutku ležao na leđima.Fanovi imaju samo riječi hvale za ovo 'pomicanje granica' te scenu opisuju kao 'romantičnu, nježnu, uzbuđujuću i senzualnu', a i televizjiski kritičari nisu krili oduševljenje.

Druga scena, koja se pojavila već u prvoj epizodi, prikazuje boginju ljubavi Bilquis (Yetide Badakib), odnosno kraljicu Shebe. Ova kraljica noći koja božanstveno u sebi hrani i jača se proždirući muškarce vaginom tijekom seksa pojavila se u sceni na raskoraku putenog i stravičnog koja je također uzdrmala duhove.

 

Naslovnica Život