Mozaik Život

Volonterska briga

Tko bi im odolio?! Ova tri spašena psića nešto su najslađe što ćete ikada vidjeti, a njihova tužna priča dirnut će vas u srce...

Volonterska briga

Ovo su male bebe koje su nasilno odvojene od mame i tate, a zamjenski roditelji su im postali volnoteri Matija Tišlar i njegova djevojka Mirna Mrčela, inače predsjednica splitske udruge Sehaliah.

I jedna je fotografija te nove obitelji na Facebooku izmamila osmjehe stotinama ljudi. Naime, zamjenski otac Matija je, kako bi utješio bebe koje su plakale za mamom, s njima zaspao na kauču. Komentari iospod fotografije su također zanimljivi: 'To je pravi muškarac', 'Tata Matija'...A evo kako su štenci došli do volontera.

- Joker, izdan već kao beba. Zajedno s bratom i sekom doveden na sajam u kutiji od banana da bude prodan. I je. Nama naivcima koji nismo htjeli da završi u krivim rukama. Pa smo dali po 100 kn za svako štene. Znamo da nije idealno, ali to je bio jedini način da spasimo tri mala života. Prerano su odvojeni od mame, oni imaju tek mjesec dana, a ne dva kao što je rekao prodavatelj. Imaju 1.1 kg do 1.4kg i biti će srednjeg rasta.

Papaju starter hranu i primaju rezervacije za privremene ili zauvijek domove. Bit će oćišćeni od unutrašnjih i vanjskih parazita a za koji tjedan i cijepljeni. Udomitelji prolaze provjeru i potpisuju ugovor o udomljavanju. Kastracija obvezna, lanac i box ne dolaze u obzir. Bebe se nalaze u Zagrebu, a javljaju se na 099 2688 527 - navode volonteri.Ukoliko želite nekom donacijom pomoći volonterima novac možete uplatiti na žiro račun udruge SEHALIAH

2340009-1110524225 ili IBAN: HR2723400091110524225

Poziv na broj odobrenja:Stavite samo datum uplate

Opis plaćanja: donacija
 

 

Naslovnica Život