StoryEditorOCM
ŽivotOTKRILI ZNANSTVENICI

Kako spremate rižu? Čini se da je način na koji je kuhamo opasan za zdravlje - prijete nam bolesti srca, šećer pa čak i rak...

Piše M.Dr.
18. veljače 2017. - 13:35
RIZA.JPG

Čini se da svi redom kuhamo rižu na potpuno krivi način! Znanstvenici, naime upozoravaju kako na taj način ugrožavamo svoje zdravlje te riskiramo bolesti srca, šećer pa čak i rak.

Ako je vjerovati struci, čini se da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u riži nalaze velike količine arsena, koji se može eliminirati jedino posebnom metodom kuhanja.

Rižu znači valja ostaviti da odstoji u vodi preko noći, nakon čega se ispire sve dok voda ne postane bistra. Ostavite li rižu da odstoji preko noći, za čak 80 posto smanjit ćete količinu štetnih sastojaka u njoj. Isto tako, potrebno je dobro ocijediti te staviti u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vode, prenosi dailymail.co.uk.

Nakon toga, rižu treba ostaviti da prokuha te smanjiti vatru i ostaviti rižu da se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:02