Mozaik Život

Važna tema

Suze o kojima priča cijeli svijet: David Beckham ogolio se za kampanju o kojoj trebate saznati više

Važna tema

Jedan od najpoznatijih bivših nogometaša, David Beckham, privukao je još jednom pozornost javnosti svojim golim torzom, no ovaj put u potpuno drugačijem kontekstu. Riječ je o UNICEF-ovoj kampanji protiv nasilja nad djecom u koju se Beckham uključio budući da već čitavo desetljeće djeluje kao njihov ambasador dobre volje.

I sam otac četvero djece, tri sina i jedne kćeri koje ima sa suprugom Victoriom, bivšom članicom girl benda Spice girls, aktivno se angažirao u pomaganju zlostavljanoj djeci, za koju je osnovao i fondaciju pod nazivom 7: The David Beckham UNICEF Fund.

U posljednjem UNICEF-ovom videu, u fokusu su Beckhamove brojne tetovaže, od kojih su mnoge posvećene upravo njegovoj djeci, animacijski oživljene da bi ilustrirale što se događa djeci koja trpe bilo kakav oblik nasilja i zlostavljanja.

Zbog čega se odlučio angažirati po ovom pitanju, Beckham je još pojasnio za UNICEF:

- Želim da se jasno i glasno govori o tim problemima koji uništavaju dječje živote. Jedan od njih je i nasilje. Svakih pet minuta, negdje u svijetu, jedno dijete umre zbog nasilja. Milijuni djece svakodnevno prolaze kroz strašna fizička, psihička i seksualna zlostavljanja koja će uništiti njihova djetinjstva zauvijek. Nadam se da će ovaj novi projekt privući pozornost na ovaj problem te potaknuti ljude na akciju. Nasilje nad djecom je pogrešno i zajedno ga moramo zaustaviti – zaključuje nogometaš.

Naslovnica Život