Mozaik Život

suludi slučaj

Pas Medo nije jedini nevini okrivljenik: ne biste vjerovali zašto je ovo stablo uhićeno

suludi slučaj

Slučaj psa Mede nas je svih ostavio u šoku jer nas pravosuđe naše države popriličan broj puta ostavi bez riječi.

No, ovakav slučaj govori kako nije, po tom pitanju suluda samo Hrvatska, već čitav svijet.

Naime, radi se o tome da je davne 1898. godine jedan engleski pijani časnik James Squid umislio kako ga stablo ružno pogledava i pokušava napasti pa je svom podređenom naredio uhićenje stabla, koji je kao pokorni vojnik naredbu i izvršio i stablo okovao lancima, piše METRO

A danas i sto godina nakon kobnog čina jadno stablo i dalje stoji u lancima, a ako mu se pobliže približite možete pročitati natpis na kojem stoji:

'Jedne večeri britanski časnik se napio i pomislio da nasrćem na njega te je naredio svom vojniku da me uhiti. Od tog dana sam uhićenik.'

Ovaj slučaj dogodio se u Peshawaru u Pakistanu, no Pakistanci misle kako je to alegorijski prikaz upravljanja države dok je Pakistan bio britanska kolonija jer su Britanci imali moć kažnjavanja cijelih obitelji makar zločin počinio samo jedan član iz obitelji. Zakoni primjenjivani u zemlji nazivali su se 'Frontier Crimes Regulation' i bili su poznati kao drakonski.

Ni krivo ni dužno ono i dalje postoji i pati u teškim čeličnim okovima, a sve zbog zakona. Možemo samo reći kako pravu i pravdi ni priroda nije svetinja. A ako nju ne poštujemo, koja nam kisik daje, što nam onda uopće može biti sveto?

 

Naslovnica Život