Mozaik Život

12. kolovoza

Vrhunac glazbenog ljeta u Zadru: Massimo nastupa na Forumu!

12. kolovoza

Bolju pozornicu od antičkog Foruma za zadnji iz iznimne serije koncerata sa Zagrebačkim solistima Massimo nije mogao poželjeti. U petak, 12. kolovoza, u samom srcu sezone i to u srcu Zadra, grada za koji je čvrsto vezan već godinama, Massimo će zajedno s vrhunskim muzičarima stvoriti sinergiju glazbene umjetnosti i koncert za pamćenje, pogotovo što su mu je sada, nakon nekoliko godina pokušavanja, konačno uspjelo poći za rukom organizirati ovakav nastup baš u Zadru i to u samoj špici sezone.

- Zagrebački solisti iznimni su glazbenici svjetskog glasa, puno njih radi u inozemstvu i teško ih je bilo sakupiti svih na jednom mjestu. Ali, uspjeli smo, moram priznati da će neki čak prekinuti godišnji odmor zbog ovog koncerta jer znaju koliko meni znači ovaj nastup baš na Forumu i koliko mi je važan ovaj grad- kazao je Massimo, inače zadarski zet, koji je i prošlo ljeto zbog velikog interesa održao dvostruki koncert u klubu Arsenal. Ovo je prvi put da ovako nastupa na otvorenoj pozornici, s jedinstvenom kulisom svetog Donata, na velikoj bini poput onih na kojoj nastupaju svjetske zvijezde.

Oni su solisti i kao takvi neovisni o dirigentu. Ne moraju ga gledati kako bi znali što svirati. I nekako sam tu osjetio da ćemo samo slušajući jedni druge moći mojoj glazbi dati jednu sasvim novu dimenziju. Zato je zadarski koncert idealna prilika za završetak jednog tako sjajnog ciklusa kakav je bio ovaj sa Zagrebačkim solistima.

Zahvaljujem Gradu i Turističoj zajednici što su na ovakav način pripomogli umjetnost, a Zadrane pozivam da dođu na koncert i isprate ovaj divan susret glazbe- kazao je Massimo čijih su 30 godina karijere obilježili brojni hitovi i čak 10 osvojenih statua Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu.

Hitovima s akutalnog albuma „1 dan ljubavi" poput „Suze nam stale na put", „Ispod nekog drugog neba", „Kladim se na nas" ili „Ostani tu" ovaj glezbenik osvajao je na domaćim i iznimnim pozornicama, a tri puta zaredom nastupao je u zagrebačkom Lisinskog, napunio je splitske Gripe i varaždinsku Arenu.

Zato nema sumnje da će i Massimov zadarski koncert sa Zagrebačkim solistima biti vrhunac glazbenog ljeta u Zadru.

- Ponosni smo što ovaj Massimov koncert oslikava kontinuitet glazbenih događaja više razine, a mi u Zadru baš takve manifestacije želimo potencirati jer se izvrsno uklapaju u turistički imidž ovog grada- kazao je, najavljujući Massimov koncert direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados.

Cijena karata za Massimov koncert 12. kolovoza u Zadru kreće se između 100 i 150 kuna. Organizatori su osigurali ukupno 600 sjedećih mjesta dok je ostatak Foruma rezerviran za stajaća mjesta.

Kako do karata?

Ulaznicu za Massima najbrže i najjednostavnije možete nabaviti online na www.croatia-tickets.com.

Naslovnica Život