Mozaik Život

tužno sjećanje

Lea Dekleva bila je gošća na posljednjem Arsenovom koncertu: Imponiralo mi je naše prepoznavanje

tužno sjećanje

"Njegov život bio je njegov potpis. Tko je razumio Arsena, razumio je i život. Za mene je jedan jedini. Najveći."
Tim se riječima oprostila Lea Dekleva od velikog kantautora s kojim je, uz njegovu suprugu Gabi, imala čast zapjevati na njegovu posljednjem koncertu 4. srpnja na zagrebačkoj sceni "Amadeo".

Bio je to humanitarni nastup u sklopu akcije "Korak za život" kojom se osiguravaju stipendije za mlade ljude koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a žele nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Prije toga Lea je u travnju gostovala na Arsenovu koncertu u Beču povodom premijere dokumentarnog filma "Moj zanat" o njegovu životu, gdje im se na sceni pridružio i pjesnikov sin Matija. Sve proteklo vrijeme, od njihova posljednjeg susreta, bila je u kontaktu s obitelji Dedić, a Arsena je posjetila i u Krapinskim toplicama...

- Vezali su nas prisnost i prijateljstvo. Imali smo i naš neslužbeni duet "Tvoje tijelo, moja kuća", bila je to pjesma koju smo redovito, gotovo poput himne, izvodili na koncertima na kojima bi me Arsen pozivao u goste - kaže zagrebačka kantautorica.

- Imponiralo mi je naše prepoznavanje. Davao mi je prostora - reći će Lea, prisjećajući se Arsenovih živopisnih komentara i razmišljanja za njihovih druženja i zajedničkih koncerata.

- Govorio bi: "Mi smo životno indisponirani, pa se zato slažemo. Mi ne vičemo. U po' smo glasa, mi idemo samo na ono dokle nas se može čuti i razumjeti" - ispričala je Lea Dekleva.

M. GORETA

Naslovnica Život