Mozaik Život

pozitiva u eteru

Radio Sunce proslavio rođendan: Imaju dobru glazbu i ne dave politikom, eto, zato ih slušam !

pozitiva u eteru
Slušam ih od prvog dana. Zašto? Pa zato što imaju dobru muziku, daju samo kratke, pozitivne informacije i ne gnjave politikom, a uz to imaju i odlične edukativne emisije. Kaže nam to Radojka Siriščević, koju smo zatekli jučer na Firulama, u prostorijama Radija “Sunce”. Došla je, objašnjava, svojim prijateljima čestitati peti rođendan.

Istim povodom i mi smo svratili do Centra za onkologiju i radioterapiju splitskog KBC-a, gdje je smješten slavljenički radio, osnovan u ožujku 2010. godine kao projekt Županijske lige protiv raka. Riječ je, za one koji još uvijek ne znaju, o neprofitnom radiju koji, kao što je sažela vjerna slušateljica Radojka, širi samo pozitivne vibracije.

Promoviramo pozitivne vrijednosti

- Promoviramo zdrav život i zdrave navike, odnosno pozitivne vrijednosti u odnosu prema vlastitom zdravlju, prema okolišu, kao i u odnosu prema drugim ljudima. Kod nas nema “crnih” i “žutih” tema. Možemo se pohvaliti i s nekoliko emisija, kao što je, primjerice, ona posvećena studentima, zatim “Đirada po Dalmaciji” koja je posvećena kulturnoj baštini, te “Sol zemlje” u kojoj pratimo rad drugih udruga i iznosimo životne priče osoba koje su iz teških životnih bitki izišle kao pobjednici.

Gostuju nam i stručnjaci koji govore o zdravlju, konkretno Željko Petrović iz udruge Zdravi grad, koji je i direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu, te nutricionistkinja Draga Olujić - nabraja Tonči Jukić, glavni urednik radija koji se emitira na frekvenciji 92,9.

Treći po slušanosti

A da su građani željni pozitive, potvrđuje i činjenica da se Radio “Sunce” popeo na treće mjesto po slušanosti na splitskom području. Kada ga je prije pet godina osnivala grupa entuzijasta, na čelu s Ivicom Ursićem koji je iza sebe imao borbu sa zloćudnom bolesti i prof. dr. Eduardom Vrdoljakom, voditeljem Centra i predsjednikom Županijske lige, nitko nije očekivao tako dobru slušanost.

No, marljivom radom i širenjem dobrih vibracija iz godine u godinu pridobivali su sve više slušatelja, a promoviranje zdravlja kao stila života put je kojim će, potvrđuje Jukić, ići i dalje.

U ovoj pozitivnoj priči značajnu ulogu imaju i brojni volonteri koji pomažu u radu Lige, kao i Radija “Sunce”. I to s velikim veseljem, sa smiješkom govori Ivana Jerčić, koja se u priču uključila prije čak osam godina.

- Motivirala me Senka Mrduljaš Pezzi, aktualna dopredsjednica Županijske lige protiv raka, s kojom sam zajedno radila. I tako sam počela volonterski pomagati u njihovim akcijama i, iskreno, takvo korisno utrošeno vrijeme čovjeka uistinu čini sretnim. - zaključuje Ivana.

DIVNA ZENIĆ RAK

Ekipa ‘Sunca’

Uz prof. dr. Vrdoljaka i glavnog urednika Jukića, u radu Radija ‘Sunce’ sudjeluje Andrej Ledinšćak, koji je glazbeni urednik i tehničar, zatim Andrea Viđak, kao novinarka i voditeljica, te Vinka Abramović i Tonkica Boban, koje su i novinarke, i voditeljice, i tajnice... Mi smo mali radio i zapravo svi radimo gotovo sve poslove, objašnjava Jukić.


Naslovnica Život
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last