Mozaik Život

Čudo: transseksualna kokoš spontano postala pijevac

Georgina je oduvijek imala malo previše dlakave noge - komentirala je vlasnica neobične kokoši koja je, sama od sebe, postala pijevac.

Georgina, odnosno george, kako ju sada zovu, prve je tri godine života provela kao najobičnija nesilica, razlikujući se od ostalih koka u dvorištu Jane Howrth tek po spomenutim nimalo damskim nogama i neštovećem rastu - nosila je jaja, kljucala s prijateljicama i sklanjala se s puta pijevcima koji su u njihovom jatu imali glavnu riječ.

No, donosi Daily Mail, Georgina je jednoga dana prestala nesti jaja i počela se naočigled mijenjati: noge su joj postale još grublje, a na glavi joj je narasla velika krijesta. Promijenila je i ponašanje - počela je kukurijekati i šefovati svojim donedavnim kolegicama. Nema sumnje, Georgina je postala George!

Za Daily Mail stručnjaci su objasnili što se dogodilo s neobičnom kokoškom:  Georgina/George je hermafrodit, odnosno u sebi je imala značajke oba spola. Slučaj je to koji se susreće poprilično rijetko kod kokoški, kazao je predsjednik Peradarske udruge Velike Britanije, ali je registriran. Međutim, istaknuo je, šanse da se koka spontano pretvori u pijevca su 1: 10 tisuća.

Georgini je, po svoj prilici, jedan jajnik otkazao, pa je drugi, uključivši se punom snago, izazvao pravo bombardiranje hormonima, uslijed čega su se u njenom tijelu dogodile navedene promjene.

- Sada mi djeluje daleko zadovoljnije - zaključila je, pak, Jane.

t. s.

Naslovnica Život