Mozaik Život

pendrek i balun

Splitski policajci viceprvaci svijeta u nogometu

pendrek i balun
Dok je splitska riva opet puna za našeg Hajduka nogomataši Policijske uprave splitsko-dalmatinske u Belgiji na upravo održanom 20. jubilarnom turniru World Police Futsal u Lommelu, u organizaciji International Police Asosiation (IPA), postali su viceprvaci svijeta. Čestitke im stižu sa svih strana. Na turniru su sudjelovale 72 ekipe s preko 800 sudionika iz Europe, Afrike i Azije.

Voditelj srebrne ekipe Jakov Matijašević, inače policijski službenik u PP Trogir za Slobodnu Dalmaciju je oduševljeno kazao:

-Ovo je veliki uspjeh naše ekipe u konkurenciji zaista kvalitetnih nogometaša kojih dobar dio igra u futsal ligama svojih država. U polufinalu smo savladali odličnu ekipu Portugala koja je slovila za jednog od favorita turnira, dok su finalu bile bolje kolege iz Rostova, Rusija, od kojih smo u napetoj završnici izgubili 3:2. Posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti cijelu dvoranu za vrijeme polufinalne i finalne utakmice kako viče :- Croatia, Croatia. Valjda smo ih kupili svojom srčanom igrom i fair playom. Inače, naši su dresovi opet bili najtraženija roba na završnoj svečanosti. Pored ovog sportskog dijela, bila je ovo prilika za sklapanje novih poznanstava s policajcima iz drugih zemalja te izmjenu iskustava što može biti temelj budućoj suradnji u zajedničkoj borbi protiv kriminala. Sve u svemu, veseli nas da smo na pravi način predstavili hrvatsku policiju, našu domovinu i Splitsko-dalmatinsku županiju- kaže Matijašević.

Ovo je ujedno bilo i jubilarno 10.sudjelovanje ekipe IPA Split na turniru na što su i belgijski domaćini izuzetno ponosni, na tako dobru suradnju sa hrvatskom policijom.

Nogometnu ekipu splitskih policajaca vice prvaka svijeta na proputovanju kroz Njemačku u generalnom konzulatu RH u Frankfurtu, primio je i generalni konzul Josip Špoljarić, koji je posebno naglasio značaj velikog sportskog uspjeha splitskih policajaca koji vrlo uspješno u svijetu prezentiraju naš nogomet na što svi skupa možemo biti ponosni. Splitski policajci već tradicoinalno bili su gosti i restorana Europa u Limburgu, koji vodi Splićanin, Filip Šundov, pa su se na zajedničkom prigodnom domjenku susreli i sa limburškim policajcima, te su ovom prilikom razmjenili prigodne poklone i riječi dobrodošlice koje su se čule na svakom koraku.

Domaćinima se uime dalmatinskih i splitskih policajaca ove večeri zahvalio Marko Doljanin, načelnik PU Trogir, koji nije skrivao svoje oduševljenje cijelim nastupom na Svjetskom nogometnom turniru u Belgiji.
 Zahvaljujemo se svima na ovako lijepoj potpori, a posebno našim nogometašima koji su eto postali vice prvaci na ovom turniru, što nas sve skupa veseli i motivira da i dalje uz svakodnevni rad nastavljamo sa sportskim aktivnostima, koje doprinose lijepim druženjima policajaca, ali i uspjehu koji smo postigli u Belgiji.

I druga ekipa veterana splitskih policajaca veterana bila je odlična. Osvojili su 5.mjesto u kategoriji Golden Cup 45, te nagradu turnira za Fair Play, što je isto veliki uspjeh.
Mnogi iseljenici sada s pravom kažu: Ništa konta baluna, našeg Ajduka i Splita.

Zanimljivo je da sa splitskim policajcima na natjecanje već godinama putuje i Belgijanac, Mark Geurts, koji živi u Podstrani i ima jako lijepu sportsku suradnju sa našim policajcima uspješnim nogometašima, koji boje hrvatskog nogometa i splitskog Hajduka promiču po svijetu s puno uspjeha.

TEKST I FOTO: Zoran Paškov
Naslovnica Život