Mozaik Život

pravda se

Dario Šimić: Normalno da Adam i Eva nisu izašli iz Noine arke, poznajem Bibliju, iz nje crpim snagu

pravda se
Bivši kapetan vatrenih Dario Šimić (38) samozatajan je čovjek koji se ne voli hvaliti svojim uspjesima niti svoja mišljenja nametati drugima, no njegova razmišljanja o obitelji, objavljena u kratkom videu na YouTubeu, dodatno su potpirila uzavrelu atmosferu uoči skorašnjeg referenduma o ustavnoj definiciji braka, piše Gloria.

Više od 45.000 ljudi pogledalo je taj video snimljen u Rijeci tijekom tribine na kojoj je Dario Šimić pred okupljenima svjedočio o svojoj vjeri.

- Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada – govori Šimić u videu. – Vje­­rujem da sam potomak Adama i Eve iz Noine arke i na taj način znam otkud sam i znam kuda idem. Želim svakom čovjeku i djetetu da ima taj identitet. Za mene je obitelj na prvom mjestu – govori u videu, među ostalim, bivši nogometaš.

Kritičari su Dariju Šimiću prigovorili da je govorio konfuzno te da je povezivanjem Adama, Eve i Noine arke pokazao kako ne poznaje Stari zavjet. Bilo je, dakako, i puno uvredljivih ko­­mentara.

- Ponekad nije zdravo do kraja čitati te ko­mentare jer čovjeku može pozliti. Na tribini sam govorio skoro sat vremena, dosta toga rekao, a objavljen je samo mali dio mog izlaganja. Ako sam u nekom trenutku nešto i krivo rekao, baš to se izvlači iz konteksta, ali to je tako, čovjek se mora s tim pomiriti i ići dalje – kaže Dario Šimić koji u braku sa suprugom Jelenom ima tri sina.

Prozivaju vas da ne poznajete Stari zavjet.
- Kad sat vremena govoriš, normalno je da i pogriješiš. Normalno da Adam i Eva nisu izašli iz Noine arke, to zaista znam. Nisam teolog da Bibliju poznajem u detalje, ali mislim da je odlično poznajem jer je dugo čitam i iz nje crpim snagu za svakodnevni život.

Kakav je vaš stav o referendumu o braku?
- Moje mišljenje je da svatko ima pravo živjeti u bilo kakvoj zajednici, apsolutno sam protiv bilo kojeg nasilja, omalovažavanja, diskriminacije, ali mislim da je brak zajednica muškarca i žene te kao katolik stojim iza toga. Ja nisam homofob i apsolutno nemam ništa protiv braće i sestara različite spolne orijentacije, ali nisam za to da posvajaju djecu - kazao je Šimić za Gloriju.

GLORIA

Naslovnica Život
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last