Mozaik Život

sudski spor

Beastie Boysi svoje pjesme ne žele u reklami

sudski spor

Pravna bitka oko parodiranja njihove pjesme “Girls”, natjerala je Beastie Boyse da uzvrate istom mjerom - tužbom. Nakon što se prije nekoliko dana pojavila reklama GoldieBloxa u kojoj je parodirana njihova pjesma “Girls”, video je u tren skupio više od osam milijuna pogleda.

Odvjetnik hip-hop grupe kontaktirao je čelništvo tvrtke kako bi ih podsjetio da su Beastie Boysi odavno dali do znanja da korištenje svojih pjesama u marketinške svrhe nikada neće dopustiti, a taj je potez naišao na kritiku i mnogi su stali na stranu tvrtke. To je tvrtku navelo da reagira i od suda u San Franciscu zatraži odluku koja im dopušta parodiranje pjesme.

Članovi grupe u otvorenom pismu iznijeli su svoje stavove: “Kao i milijuni ljudi koji su pogledali reklamu, i mi smo bili impresionirani kreativnošću i porukom koju istinski podržavamo. Međutim, koliko god kreativna bila, ovo je i dalje reklama koja je stvorena kako bi prodala određeni proizvod, a davno smo donijeli odluku da ne dopuštamo korištenje naših pjesama u reklamama. Kada smo vas upitali zašto je i kako naša pjesma “Girls” završila u reklami bez našeg dopuštenja, vi ste tužili nas.” GoldieBlox za sada je bez odgovora.

sd

Naslovnica Život