Mozaik Život

nova destinacija

Bollywood stiže u svibnju u Dubrovnik

nova destinacija
Bollywoodska filmska industrija, s godišnjim prosjekom od 600 snimljenih filmova, četiri milijarde prodanih kinoulaznica i zaradom od 1,3 milijarde dolara godišnje, u svibnju stiže u Dubrovnik! Indijski filmaši na lokacijama diljem Grada snimat će obradu američke akcijske hit-komedije “Noć i dan”, o tajnom agentu Royu i djevojci iz susjedstva June, koje su u originalnoj verziji iz 2010. glumile hollywoodske zvijezde Tom Cruise i Cameron Diaz.

O detaljima prve indijske produkcije, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić raspravljao je s predstavnicima indijske producentske kuće “FOX star studios India”. Prema najavi sa sastanka, Indijci će u Dubrovniku snimati film najviše produkcije, a posao će potrajati pedesetak dana.

Doznaje se kako će za potrebe hindu tržišta akcijski par glumiti indijski zelenooki veteran velikog platna Hrithik Roshan (39) i deset godina mlađa glumica i bivši model Katrina Kaif, britanska državljanka indijskih korijena. Režije će se prihvatiti etablirani redatelj i scenarist Siddharth Anand. Dubrovački gradonačelnik je obećao staviti Bollywoodskim filmašima na raspolaganje sve gradske resurse te pomoći u realizaciji ovog projekta.

- Dubrovnik se organizacijski i gospodarski već navikao na ugošćavanje najvećih filmskih i televizijskih produkcija, a iskorak prema Indiji za nas je iznimno važan - kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Glavne scene američke verzije komedije “Dan i noć”, koje su kritičari nazvali smiješnom verzijom “Nemoguće misije”, uključivale su ludu jurnjavu motociklima i stampedo goveda, pa će biti zanimljivo vidjeti kako ih indijska ekipa planira uklopiti u dubrovačke kulise.

Da publike zainteresirane za vratolomije indijskih pandana para Cruise-Diaz neće nedostajati, potvrđuju prognoze prema kojima će hit pogledati više od 30 milijuna ljudi. Nakon posjeta Bollywoodskih filmaša, Dubrovnik se pomalo, ali sigurno, profilira kao poželjno međunarodno odredište za snimanje hitova u sedmoj umjetnosti.

Grad je protekle dvije sezone bio prizorište snimanja HBO-ova fantastičnog serijala “Igra prijestolja”, a ovog će proljeća ugostiti ekipu filma američke A-produkcije “Hercules”, u kojem će, u režiji autora serijala “X-men” Bretta Ratnera, mitskog junaka glumiti američka akcijska zvijezda Dwayne Johnson.

gabrijela bijelić


Naslovnica Život