StoryEditorOCM
Zdravljeznamo li uopće što jedemo?

U meso ubrizgavaju kemikalije, ribe drže u formalinu poput leševa, a onaj sir što ga stavljaju u peciva je pravi monstrum: nutricionistica iznijela šokantne podatke o prijevarama s hranom

Piše PSD
29. prosinca 2019. - 09:50
shutterstock_327673388

Zakoni o sigurnosti i deklariranju hrane su dobri, ali brojni trgovci i proizvođači ipak varaju - ustvrdila je beogradska nutricionistica Branka Mirković, navodeći šokantan podatak kako neki ribu, da bi duže djelovala svježe, drže u formalinu. 

Nakon uistinu odvratne usporedbe ribe i leševa, Mirkovićeva ističe kako to što je hrana uglavnom bakteriološki ispravna automatski ne znači i da nije kritične kvalitete, jer je, upozorava, put od proizvođača od potrošača dovoljno dug za raznovrsne manipulacije.

- Kad kupite meso, koje vam u trgovini izgleda savršeno, i dođete kući, shvatite da je pola onoga što ste kupili voda jer se u meso ubrizgavaju svakojake otopine. Na kraju dobijete pola od kupljene gramaže, a meso do kuće dobije neprijatan miris - navodi nutricionistica za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:23