StoryEditorOCM
ZdravljeU SRIJEDU UZ NOVINU

Svakog sata u Hrvatskoj jedna osoba premine od iznenadne srčane smrti: bol iza prsne kosti koja traje više od 15 minuta ne smijete ignorirati, na alarm zvone i ovi skriveni simptomi; 'Moje zdravlje' u Slobodnoj otkriva puno više od toga

Piše L.L.
12. studenog 2019. - 18:10
shutterstock111

Srčani udar i druge bolesti srca i krvnih žila svake godine u Hrvatskoj odnesu više od 25.000 života, od kojih bi se neki mogli spasiti da se na vrijeme potraži liječničku pomoć.

O tome, ali i o puno više tema koje nas okupiraju, opširno piše zdravstveni prilog "Moje zdravlje", koji izlazi sutra, u srijedu, uz "Slobodnu Dalmaciju".

Ugroženiji su muškarci nego žene, a oni i češće umiru. Od svih kardiovaskularnih bolesti, koje su i najčešći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, srčani udari su na drugom mjestu, odmah iza ishemijskih bolesti srca.

Doduše, od kardiovaskularnih bolesti općenito, a to znači i od, primjerice, moždanog udara, ipak češće umiru žene nego muškarci, a zabrinjava što je među umrlima 25 posto mlađih od 65 godina, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:25