Mozaik Zdravlje

Strašni rezultati

Mladi gotovo da uopće ne koriste kondome, čak ni pri prvom stupanju u odnose: pogledajte tko je najgori na ljestvici...

Strašni rezultati

- Smatramo da bi mladi trebali imati našu veću potporu te da bismo im trebali pružiti bolji i sveobuhvatniji program spolnog odgoja u školama preko zdravstvenih službi te općenito kroz razne društvene edukativne udruge -  za medije je izjavio direktor marketinga Durex Networka Peter Roach koji se osvrnuo na njihovo najnovije istraživanje koje pokazuje da tinejdžeri češće upotrebljavaju kontracepciju od mladih u dvadesetim godinama.

Isto tako, studija pokazuje  zabrinjavajuću razinu neinformiraosti  od strane više od četvrtine britanskih djevojaka i mladića koji pri prvom stupanju u intimne odnose ne rabe nikakvu kontracepciju, a najmanje kondome, prenose iz “Durexa”.

Istraživanje kojega  su proveli u Durexu na više od 26.000 osoba u 26 zemalja diljem svijeta Britaniju je svrstalo u donju polovicu ljestvice kad je riječ o prakticiranju sigurnog seksa. Studija je također pokazala da je 14 posto Britanaca tijekom stupanja u prvi spolni odnos pod utjecajem lijekova, droge ili alkohola, prenose mediji.

Ovom studijom, utvrđeno je i da oko 80 posto tinejdžera u dobi od 16 do 19 godina koji su sudjelovali u istraživanju izjavilo je kako pri prvom seksualnom odnosu rabi kondome za razliku od 60 posto mladih ljudi u dobi od 20 do 24 godine koji ih upotrebljavaju, što je za 20 posto manje, a osobe u dobi od 25 do 34 godine koristile su kondome u manje od 50 posto slučajeva.

Na prvome mjestu, kad je riječ o uporabi kondoma tijekom prvoga spolnog odnosa su Grci, njih čak 88 posto, zatim Poljaci 86 posto, Tajlanđani 84 posto, a Britanci su u donjem dijelu ljestvice sa 74 posto, prenose mediji. Nešto lošiji od njih na popisu su Amerikanci, Australci i Francuzi s rezultatom manjim od 60 posto.
 
 
 

Naslovnica Zdravlje