StoryEditorOCM
ZdravljeManje je više

Možete li zbog načina ishrane - 'poglupiti'? Najvažniji začin na svijetu dokazano utječe na mozak, i to ne na dobar način

Piše J.V.
24. siječnja 2018. - 09:01

Iako stručnjaci upozoravaju da je prevelika količina soli u ishrani zaslužna za mnoge zdravstvene probleme poput visokoga tlaka, te brojne bolesti srca i krvnih žila, prema posljednjim istraživanjima čini se da ovaj prijeko potrebni začin može negativno utjecati i na mozak.

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Nature Neuroscience iznose porazne statistike efekata soli na kognitivne sposobnosti. Znanstvenici su hranili grupu miševa količinom soli koja predstavlja uobičajeni unos ove namirnice kod modernoga čovjeka i došli do podataka koji će sigurno promijeniti perspektivu kod mnogih.

Saznali su, naime, da ti isti miševi nakon nekoga vremena pokazuju znatno manje kognitivne sposobnosti, kao i da su razvili određenu vrstu mentalnih poremećaja. Usporenost i opći manj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 18:21