Mozaik Zdravlje

vrijedi probati

Konačno riješen misterij ženskog orgazma: stručnjaci otkrivaju 'zlatni trio' pokreta koji garantiraju vrhunac svaki put

vrijedi probati

Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala kako heteroseksualne žene tijekom seksa dožive manje orgazama od bilo koje druge skupine ljudi. U čemu je problem?

Ispitanice su 'prijavile' kako u većini slučajeva za postizanje vrhunca i nije dovoljna samo penetracija, već su navele i neke druge poteze koji su im potrebne kako bi stigle do 'cilja'.

Ispitivanja na Sveučilištu Chapman u Indiani su pokazala kako postoji takozvani 'zlatni trio' poteza koji garantirano žene dovode do vrhunca, a to su:

- genitalna stimulacija
- senzualno ljubljenje
- oralni seks


'Otprilike 30% muškaraca misle da je penetracija najbolji i jedini način na koji žena postiže orgazam, a to je tragično jer podatak ne može biti više u krivu', kaže Elisabeth Lloyd koja stoji iza provedenoga istraživanja, a ujedno je i autorica knjige 'Slučaj ženskoga orgazma', prenosi portal Independent.

'Ne pretjerujem kad kažem da bi se mnogi trebali dodatno educirati', dodaje autorica. 

Opći zaključak stručnjaka je i da su žene koje redovito postižu orgazam u odnosima s partnerom puno zadovoljnije vezom kao takvom, u cjelini. 

Iako ovaj 'zlatni trio' poteza garantira orgazam u većini situacija, autorica naglašava i da je svaka žena posebna. ' Žene su usitinu jako različite i ono što jednu dovodi do vrhunca ne garantira isto za drugu', dodao je suistraživač na projektu David Frederick, koji nudi i, po njemu, jedino rješenje.

'Otvorena i direktna komunikacija jedini je ključ'.

Naslovnica Zdravlje