Najpopularniji desert u ljetnim mjesecima svakako je sladoled koji se već u najrazličitijim varijantama nudi u trgovinama, slastičarnicama, ali i na ulici, i teško mu je odoljeti.
No, stručnjaci upozoravaju da je sladoled vrlo osjetljiva hrana koja je često uzrok crijevnih problema kod ljudi i stoga zahtijevaju posebne uvjete skladištenja i higijensko rukovanje.
Bakterije u sladoledu i drugim smrznutim desertima koje uzrokuju ozbiljne infekcije najčešće su Salmonella lysteria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae. Trovanje sladoledom može biti ozbiljno, ponekad čak i smrtonosno, a posebno su osjetljive starije osobe i djeca, koja su i najveći ljubitelji sladoleda.
Problem je što kozumirajući sladoled obično nema nikakvih znakova koji bi upozoravali da se baš...
StoryEditorOCM
ZdravljeBakterije vrebaju
Ljubitelji slatkog, oprezno sa sladoledom! Ako želite izbjeći trovanje pripazite na sljedeće ovog ljeta
3. svibnja 2017. - 22:33
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?