Mozaik Zdravlje

NEOČEKIVANI SAVEZNIK LJEPOTE

Vikend je, navalite na slatko! Usporava starenje i sprječava bore

NEOČEKIVANI SAVEZNIK LJEPOTE

Neke stvari stalno radimo i ponavljamo na svakodnevnoj bazi, a da nismo niti svjesni koliko zapravo loše utječu na nas i koliko njihovo ponavljanje utječe na brže starenje, prenosi cafe.ba. Donosimo vam zato deset "najgorih", od kojih ubrzano starimo te dobivamo bore...

1.Previše gledamo televiziju. Jedna studija je dokazala da nam svaki provedeni sat ispred televizije oduzima 22 minuta od života. Doktori preporučuju da bi se trebali podignuti i protegnuti svaki put dok je TV upaljen.

2. Unosimo malo kalorija. Da bi naša koža izgledala zdravo i zategnuto, potrebne su joj omega tri masne kiseline. Hrani koja je niskokalorična to nedostaje, pa tako i naša koža trpi. 

3. Pijemo na slamčicu. Oblik usta koji nam je potreban dok pijemo na slamku stvara bore oko usta.

4. Spavamo sa strane. Kada nam je glava pritisnuta na jastuk, onda se lakše stvaraju bore. 

5. Nemamo dobro držanje. Ako nepravilno stojimo ili sjedimo, stvara se bol, bol uzrokuje umor, a od umora se brže stari. 

6. Kreme za sunčanje koristimo samo ljeti. Izlaganje suncu loše je, kako ljeti tako i zimi, pa bi kreme valjalo koristiti kroz cijelu godinu.

7. Previše se grijemo. Od topline se suše kosa i koža, posljedica čega je nastajanje bora.

8. Ne jedemo slatkiše. Ako nas slatkiši čine sretnima, trebali bi ih jesti svaki put kad nas uhvati želja za njima!

9. Malo sna. Odrasli bi trebali spavati barem sedam sati. Premalo sna utječe na ljudski organizam u svakom smislu.  Odrasli čovjek morao bi odspavati barem sedam sati. Malo sna utječe na nas u svakom smislu. 

10. Previše stresa  Stres je najgori za organizam. Znamo da je teško, al pokušajte ga smanjiti na minimum.
 

Naslovnica Zdravlje