Mozaik Zdravlje

NEMA RAZLOGA ZA SRAM

Imate muške grudi? Pogledajte kako ih se napokon možete riješiti

NEMA RAZLOGA ZA SRAM

Muške grudi pojavljuju se kod polovice muške populacije. Tinejdžeri se bore s bolovima prilikom njihova rasta, a stariji i pretili muškarci svih dobi imaju veću šansu da ih dobiju, piše Mirror Online.

Često ih se doživljava kao nešto simpatično, ali mogu biti i uzrok manjka samopouzdanja.

Iako do ovog problema može doći kod muškaraca svih dobi, postoji jedan razlog koji je uzrok njihovog nastanka.

Nije stvar u lošoj prehrani ili manjku vježbanja. Prema Joe, riječ je o hormonima. Rast se može pripisati disbalansu između muških i ženskih hormona, odnosno testosterona i estrogena.
Kada je riječ o adolescentima, ako padne razina testosterona, estrogen postaje dominantniji, a rezultat toga mogu biti muške grudi.
Kao kod mnogih hormonalnih disbalansa, i ovaj se može riješiti s godinama.

Stariji muškarci koji primijete rast grudi, uzrok mogu pronaći u padu razine testosterona u njihovim dvadesetim godinama. Također, pretili muškarci proizvode više estrogena. 

Ipak, nije riječ samo o 'ludim' hormonima. Kanabis, amfetamini, prekomjerna konzumacija alkohola te korištenje steroida također su važni faktori.

S druge strane, postoji velik broj stvari koje možete napraviti kako biste poboljšali balans hormona.

U današnje vrijeme, često se odlazi na redukciju muških grudi, ali zapravo ne postoji kraći put kada je riječ o rješavanju problema.

Redovito vježbanje povećat će razinu testosterona. Kada je riječ o hrani, u svoju prehranu ukključite povrće poput špinata, kupusa, kelja, brokule i prokulice.
Hrana bogata cinkom poput kamenica, oraha i crvenog mesa također može pomoći u procesu aromatizacije koja pretvara testosteron u estrogen, izvještava Mirror Online.

Naslovnica Zdravlje