Mozaik Zdravlje

SNAGA VOLJE

Prejedala se do smrti, a onda se odlučila na drastičan potez

SNAGA VOLJE

"U siječnju 2015. sam težila 106 kilograma. To je najveća težina koju sam imala. Previša sam jela nakon što mi je preminula majka, dvije godine ranije. Tijekom običnog dana ustala bih i odmah pojela četiri kriške kruha s maslacem. Zatim bih sve do ručka jela slatkiše i grickalice. Za ručak bih pojela sendvič od sira i vreću čipsa. Poslije posla pojela bih pizzu i uz to još sira i još kruha. Bila sam potpuno van kontrole", govori to za američke medije Lobke Meulemeester.

"Počela sam gubiti dah kad bih se penjala stubama, a potom su me počela boljeti leđa. To me strašilo. Imam 33 godine i prejedala sam se do smrti. Nisam imala samopouzdanja, počelo me biti sram da me vide s mužem ovako debelu. Nisam išla na odmor jer sam znala da u njemu neću uživati. Život je pokraj mene prolazio i znala sam da se moram promijeniti", kazuje za "Womens Health" ova mlada žena.

Zatim je jednog dana udarila šakom o stol i počela vježbati. Upisala se u teretanu, krenula je u dugačke šetnje i kilogrami su se počeli topiti. Upisala se i na satove zumba plesa. Naravno, pazila je i na prehranu.

Danas ima 73 kilograma.
 

Naslovnica Zdravlje