StoryEditorOCM
Slanozaželili se ribe

Znamo tajnu savršene marinade zbog koje će vaš tuna steak biti divno mekan i sočan: sastojke uvijek imate kod kuće

Piše SD SPIZA
26. prosinca 2023. - 12:20

Tuna steak je pravo gastronomsko uživanje kada je pripremljen s pažnjom i preciznošću. Ovaj odrezak pruža divno mekan, sočan okus koji se topi u ustima.

Ključ je u marinadi s obiljem maslinovog ulja i kuhanju dok sredina postane lijepo ružičasta. Kvaliteta sastojaka je ključna, stoga birajte blistave, čvrste komade tune. Priprema odreska tune zahtijeva  posebnu pažnju kad je riječ o temperaturi i preciznost za postizanje savršene pečenosti.

Unatoč tome, proces nije dug, pružajući vam ukusni ručak sa sočnim, karameliziranim pečenim povrćem. Ovaj recept donosi jednostavnu pripremu, stoga, uživajte u savršeno pripremljenom ribljem obroku koji će oduševiti vaše nepce i ostaviti vas s osjećajem zadovoljstva nakon svakog zalogaja!

Tuna steak u limunovom soku s mahunama

Sastojci:

2 odreska tune (200 grama svaki)
2 žlice maslinovog ulja
1 limunova korica oguljena na trakice
sok od limuna
mahune ili drugo povrće po izboru
mljeveni crni papar
sol

Priprema:

Odreske polijte maslinovim uljem s obje strane, pospite crnim paprom, a zatim ih utrljajte limunovom koricom i ostavite da se mariniraju.

Zagrijte tavu od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza s debelim dnom na srednje jakoj vatri dok se ne zagrije. Uklonite limunovu koricu i bacite je. Preokrenite odreske nekoliko puta kako biste bili sigurni da su dobro premazani uljem, a zatim ih pospite solju s obje strane. Stavite odreske u vruću tavu i ne miješajte ih dok ne budu spremni za okretanje. Spremni su onda kada donja trećina odreska bude smeđa. Odrezak okrenite na drugu stranu pomoću hvataljki. Pecite ovu stranu dok donja ⅓ ne postane smeđa, a sredina ružičasta - ne crvena.

Mahune ili drugo povrće po želji, isperite pa začinite i tavite kuhati u uzavrelu vodu. Kad je gotovo polijte ga maslinovim uljem, solju i paprom. 

Kad je tuna gotova, poslužite je uz mahune. Svaki odrezak pokapajte s 1 žličicom limunova soka i 1 žličicom maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 00:36