StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste

Pogledajte kako jedna Splićanka priprema stari dalmatinski specijalitet, nas je oduševilo što je dodala poznatom receptu

Piše T. S. M.
7. ožujka 2024. - 10:29

Ako vam se danas jede nešto dobro iz mora, naš prijedlog je jedan dobri stari dalmatinski specijalitet oko kojeg nema baš pretjerano puno posla, ali to se prema ukusnom rezultatu nikad ne bi reklo. Podušene lignje jednostavno su jelu u kojem lijepo dolaze do izražaja svi okusi koje volimo - lignje, pome, petrusimul, vino, more, pisma... ups, malo smo pretjerali, ponijelo nas je, ali kako ne bi kad je ovo jelo tako dobro.

Osobito ako imate dobar recept. A mi smo ga dobili i to od Splićanke koja jako voli kuhati i to dobro radi. Možete se uvjeriti ako poćirite njen Instagram profil krupnjaci.sa.stola. Njen nam se recept sviđa više od ostalih zato što uključuje masline, sušene pome i kapare, što jelu daje dodatnu dimenziju okusa.

Podušene lignje

Sastojci:

10 srednjih liganja
4 manje kapule
15-ak manjih krumpira
1 cijeli češnjak
3 veće suhe pome
dosta maslinovog ulja
šaku petrusimula
šaku kapara
šaku maslina
sol, papar, list lovora
vina dok pokrije
konšerve 3-4 žlice

Priprema:

Bacite lignje na zagrijano ulje, kad posvijetle izvadite ih, a na isto ulje stavite kapulu narezanu na polumjesece, narezani krumpir, nasjeckani češnjak i petrusimul, sušene pome, kapare i masline.

Ulijte bijelo vino, vratite lignje pa dodajte još i konšervu i malo maslinovog ulja. Poklopite i kuhajte uz povremeno protresanje teće dok krumpir i lignje ne postanu mekani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 14:42