Kad razmišljamo o brzinskom, a ukusnom obroku, njoki sa sirom jedan su od sasvim logičnih izbora. Pripremaju se lako, svi ih vole i s njima nema puno kompliciranja. Omiljeno jelo postat će još bolje ako ga pripremite po ovom receptu koji uključuje vrhnje i gorgonzolu, koju, ako joj baš i niste obožavatelj, možete zamijeniti nekim drugim sirom koji se lijepo topi, a ima izražen okus, primjerice cheddarom. Ovaj recept također kao zanimljiv dodatak uključuje i orahe, koji okus poznatog jela podižu na sasvim novu razinu. Uživajte!
Njoki s gorgonzolom
Sastojci:
500 g njoka
225 ml vrhnja za kuhanje
110 g gorgonzole
20 g oraha
listići kadulje
sol i krupno mljeven crni papar
Priprema:
Skuhajte njoke prema uputama s pakiranja.
Za umak stavite vrhnje da se lagano kuha vrhnje na srednje jakoj vatri dok mu se volumen ne smanji volumen za otprilike trećinu.
Zatim mu dodajte grubo narezan sir. Miješajte dok se sir ne otopi i umak postane gladak.
Pomiješajte s njokima, podijelite u tanjure i svaku porciju pospite paprom i grubo narezanim orasima te ukrasite listićima kadulje.