StoryEditorOCM
Slanogotovo za 15 minuta

Najbolja tjestenina s tunom priprema se na najlakši način: tajna je detaljima, trebat će vam nešto što svi bacaju...

Piše T. S. M.
14. svibnja 2024. - 15:33

Tjestenina s tunom brzo je i jednostavno jelo kojem svi s vremena na vrijeme pribjegnemo, kad smo gladni i nemamo baš previše vremena za pripremu hrane. No, kad se dobro pripremi, lako gubi auru jela za kojim posežemo u slučaju potrebe.

Vrlo dobru tjesteninu s tunom možete napraviti uz dodatak kremastog sira ili ricotte i nemojte nam sad komentirati da se riba i sir ne slažu jer postoje iznimke, a ovo je jedna od njih. Uostalom, sira ne trebate koristiti puno, dovoljne su 2-3 žlice pomiješane s vodom u kremasti umak.

Priprema ovog jela vrlo je jednostavna, a tajna njegovog uspjeha je u detaljima.

Samo pomiješajte ocijeđenu tunu s ricottom i izradite ih zajedno, dodajući malo ulja iz konzerve i obilato posipajući svježim peršinom. Kako biste pojačali okus, dodajte mladi luk, a dobro će vam doći i svježi bosiljak.

Ovo jelo možete jesti toplo ili hladno, za ručak ili večeru, a zgodno je za ponijeti na izlet ili za marendu.

Tjestenina s tunom i ricottom

Sastojci

400 g tjestenine
250 g ricotte
160 g tune iz konzerve
nekoliko cherry rajčica
1 luk
1 mladi luk
svježi bosiljak ili peršin
maslinovo ulje
ribani parmezan
sol

 

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. 

Za to vrijeme luk nasjeckajte i zažutite na 2 žlice ulja pa dodajte tunjevinu iz konzerve. Zatim dodajte cherry rajčice prerezane na pola.

Ubacite ricottu u zdjelu, dodajte joj 2 žlice vode pa dobro promiješajte da postane kremasto. Dodajte tunu s lukom i cherry rajčicama pa sve sjedinite.

Dodajte ocijeđenu tjesteninu, parmezan i bosiljak ili peršin, promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 19:41