Dođe li i želja za nečim finim odvojeno od želje za gnjavažom po kuhinji? U takvim je situacijama najlakše pozvati dostavu, osim ako vam je poznata koja dobra ideja za pripremu slasnih zalogajčića bez previše muke. Jedna od takvih je raspametila Instagram, a riječ je o torticama po uzoru na slavni francuski specijalitet Tarte Tatin. Za razliku od originala koji se radi s jabukama, ove su male ljepotice punjene cherry rajčicama i burratom. Zvuči savršeno, a tako i izgleda. Evo vam recept, a video koji je skupio preko 82 tisuće lajkova možete pogledati ovdje.
Obratite pažnju kako je autorica recepta u videu koristila po žlicu šećera kao podlogu za svaku torticu, ali nakon što su joj neki pratitelji ukazali da im je šećer zagorio i da je u jelu falilo soli, istaknula je kako se šećer koristi da bi se rajčice karamelizirale, ali da, kome to nije drago, ispod pomica umjesto šećera može staviti malo ulja i soli. Kako smo mi u "timu sol" i sve volimo dosoliti, priklanjamo se toj ideji pa smo shodno tome korigirali recept, a vi radite kako vam je draže. Možda bi najbolje bilo staviti jedno i drugo.
Mini Tarte Tatin s cherry rajčicama i burratom
Sastojci:
1 list lisnatog tijesta
250 g cherry rajčica
burrata
maslinovo ulje
origano
sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Od lisnatog tijesta izrežite 6 krugova.
Na papir za pečenje uz pomoć lista ili žličice na 6 mjesta nanesite malo maslinovog ulja. Posolite. Na svaku hrpicu soli posložite rajčice pa prekrijte tijestom.
Pecite 15-20 minuta pa pospite origanom i prekrijte burratom.