Ličke pole su definitivno najpoznatiji specijalitet tog područja. Prema tradicionalnom receptu riječ je polovicama krumpira koje se peku u svojoj kori. Mnogi bi se složili kako je ovo najbolji i najukusniji način pripreme krumpira, ali i najjednostavniji. Prema tradicionalnom receptu potrebne su vam samo dvije namirnice. Evo koje..
Ličke pole
Sastojci:
1 kg ličkih krumpira
malo soli
Priprema:
Krumpire dobro operite i pobrišite krpom. Pripazite, za ovaj recept krumpire ne gulimo. Prerežite ih, posolite i posložite na rešetke u pećnicu (s korom okrenutom prema dolje). Pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata/45 minuta. Ovisno o tome koliko su krumpiri veliki. Ličke pole gotove su onda kad izvana dobiju zlatno-smeđu boju, a iznutra ostanu mekane. Možete provjeriti tako da zabodete čačkalicu skroz krumpir. Ako čačkalica prolazi to znači da su pole gotove.
Možete ih poslužiti uz svježi sir ili vrhnje, domaće kobasice ili slaninu.