StoryEditorOCM
Savjetiuvijek sočne

Ne dopustite da vam rajčice propadaju! Evo kako ih održati svježima, iskoristite ovaj trik i saznajte kako ih čuvati

Piše SD SPIZA
17. lipnja 2023. - 08:10

Rajčice su glavni saveznik za osvježenje tijekom ljetnih mjeseci. Osim što ih obožavamo u kombinaciji s raznim salatama, volimo ih jesti i sirove uz sendviče i pripremati uz meze. Glavni problem s kojim se suočavamo kad je riječ o rajčicama je taj kako ih čuvati, a da ostanu svježe, sočne i ukusne što duže - bez  propadanja. Stigla nam je sezona sočnih ljetnih plodova, a mi ćemo vas naučiti kako ih pravilno skladištiti i iskoristiti njihov pun potencijal! 

Tajna se krije u tome koliko je rajčica zrela. One koje još nisu sazrele do kraja trebate pustiti da dovrše proces dozrijevanja na sobnoj temperaturi. U tom slučaju ostavite ih na pultu, s peteljkom prema dolje i s blagim razmakom kako se ne bi doticale. Nezrele rajčice izbjegavajte spremati u frižider jer tako neće uspjeti razviti boju i okus do kraja te će biti neukusne.

image
Shutterstock

Zrele rajčice bilo bi idealno spremiti na temperature između 12 i 20 stupnjeva - da bude toplije od frižidera, a hladnije od sobne temperature, pogotovo ljeti. U ovom slučaju čuvajte u hladnjaku, ali ih prije jela izvadite na sobnu temperaturu kako bi se malo ugrijale.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 11:30