Mozaik Showbizz

u klubu O’hara četvrta kvalifikacijska večer festivala autorskih bendova

[email protected]: heavy metalci ‘Stimulans’ potukli konkurenciju (VIDEO)

u klubu O’hara četvrta kvalifikacijska večer festivala autorskih bendova

Uz pobjednički bend, nastupile su i grupe ‘Magnolija’, ‘Proteus’, ‘Inuendo’ i ‘Continuum’

Pobjednik 4. kvalifikacijske večeri festivala autorskih bendova [email protected], koja se u srijedu održala u music klubu O’Hara, jest splitska heavy metal skupina “Stimulans”.


Riječ je o grupi čiji je zvuk prepoznatljiv ne samo u Dalmaciji nego i Hrvatskoj i koja se u glazbenom okršaju pokazala nadmoćnom kako u tehničkoj izvedbi, tako i u vizualnom dojmu, te kvaliteti svog autorskog rada u odnosu na preostala četiri benda: “Magnoliju”, “Proteus”, “Inuendo” i “Continuum”.

Članovi žirija Željko Brodarić Jappa, Ante Pupačić Pupi i Dean Clea Brkić odlučili su kako upravo “Stimulans” zaslužuje ulazak u polufinale, u kojem će im društvo praviti pobjednici ostalih kvalifikacijskih večeri.

- Ugodno sam se iznenadio posjetom jer to govori kako su bendovi koji su nastupali publici zaista zanimljivi i kvalitetni. Svi su svirali odlično i mislim da je bilo tko mogao pobijediti. Heavy metal ima svoju publiku u Dalmaciji i Hrvatskoj, to su ljudi koji su vjerni i koji kontinuirano prate naš rad, jer ovo ipak nije glazba s top-lista - kazao nam je Darko Grubišić, gitarist pobjedničke skupine “Stimulans”.Splitski metalci već imaju snimljen kompletan materijal za prvi CD naziva “Dust” za kojeg traže izdavača, a s obzirom da već imaju spremne pjesme i za drugi, glavna nagrada - pravo na snimanje albuma u glazbenom studiju Deva - itekako bi im dobro došla.

- Naravno da se nadamo pobjedi, svi koji su se prijavili tome se nadaju. Pratit ćemo i ostale kvalifikacijske večeri i slušati konkurenciju. No najvažnije je da se nešto pozitivno događa u gradu - zaključio je Darko.

SANDRA LAPENDA

Naslovnica Showbizz