Mozaik Showbizz

Klapa ‘Sveti Juraj’ HRM-a obradila Gibonnijevu skladbu ‘Kad te spomenem’

Balada koja miriše na čistu ljubav

Klapa ‘Sveti Juraj’ HRM-a obradila Gibonnijevu skladbu ‘Kad te spomenem’

Klapa “Sveti Juraj” HRM-a ponovo je zajedrila na ljubavnom glazbenom valu: ovoga puta iz svoje je radionice u život pustila baladu “Kad te spomenem”, dar svim zaljubljenima za skoro Valentinovo. Glazbu i tekst nove perjanice mornaričke klape potpisuje Zlatan Stipišić Gibonni, a obradu prof. Mario Božić, umjetnički voditelj klape HRM-a.

- Riječ je o live snimci s našeg koncerta koju smo naknadno dodatno obradili, ubacili neke elemente i, sudeći po reakcijama svih koji su je poslušali, napravili hit. Pjesma odiše nostalgijom, prepoznat će je generacije splitskih teenagera koje su početkom 90-ih, baš poput članova naše klape, otkrivale Gibu.

Ovo je pjesma koja dolazi iz prve etape njegova samostalna rada, prepuna je emocija, istinski je dar za sve ljubitelje naše glazbe te ljude koje vole lipu pismu - kaže Marko Bralić, organizacijski voditelj klape, napominjući kako je skladba snimljena na koncertu koji su članovi “Svetog Jurja” održali u Domu HV-a na splitskom Poljudu.

Splitska mornarička klapa obradom još jedne romantične skladbe nastavlja svoj već prepoznatljiv put, koji je iznjedrio nekolicinu davno rođenih, a s njihovim dodirom, ponovno u život puštenih skladbi. S novim štihom klapa ih je opet vratila među ljude, ali im darovala i status hita.

Klapa, među ostalim, najavljuje i novi nosač zvuka, koji se očekuje iduće godine, a drži se kako će, upravo kao i prethodni pod nazivom “Ružo crvena”, donijeti obilje ljubavnih romansi upućenih svima onima koji vole i vjeruju u ljubav.

T.Š.BENDIĆ

Naslovnica Showbizz