Mozaik Showbizz

Na dvije lokacije

Ovog ljeta 'Metno' vrvi zanimljivim imenima s domaće scene: donosimo bogati program očekivanog festivala u Makarskoj

Na dvije lokacije

Međunardni etno festival Metno i ovog će se ljeta održati u Makarskoj na dvjema lokacijama, spomeniku na Glavici i u dvorani Arte, 21. i 22. lipnja.

Već tradicionalno Metno će 21. lipnja u 21.30 sati na spomeniku na Glavici otvoriti domaćini VS Tempet kao uvertira u koncert Cinkuša koje ne treba posebno predstavljati. Riječ je o dobitnicima Porina 2010. i 2018. godine za najbolje albume etno glazbe "Špiritus Sanctus" i "Krava na orehu".

 

U subotu 22. lipnja Metno se nastavlja, a započinje radionicom u dvorani Arte u 15 sati pod nazivom "Zapjevajmo jaranice moja" koju će voditi eminentni profesor, etnomuzikolog dr. sc. Joško Ćaleta sa svojim suradnicama i članicama ansambla "Harmonija disonance".

Istog dana u 21:30 sati na spomeniku na Glavici nastupit će Harmonija disonance ansambl koji je izrastao iz istoimenog projekta začetog u listopadu 2016. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Festival će zatvoriti Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGBO), međunarodni ansambl s interpretacijama tradicionalne muzike Balkana, Bliskog Istoka i Mediterana koji svoju balkansku turneju započinju u Makarskoj.

Kao i svake godine obje večeri za video ugođaj pobrinut će se VJ Linx, nagrađivana multimedijalna umjetnica iz Makarske.

Cijene ulaznica su 30 kuna za svaku večer.

Naslovnica Showbizz