Mozaik Showbizz

'Spasi me'

Severina zapjevala protiv nasilja, pridružila joj se i Rozga s Oliverovom pjesmom: u publici su Huljići, Sloković i Plenković, pogledajte tko je još stigao

'Spasi me'

U hotelu Esplanade u Zagrebu održava se večeras humanitarno donatorska večer za pomoć žrtvama nasilja u organizaciji pokreta "Spasi me". 

Riječ je o inicijativi koju je pokrenula scenaristica Jelena Veljača, a prosvjed koji je održan u ožujku na ulice je izvukao više stotina građana, nezadovoljnih institucijama i pravosudnim sustavom. Cilj ove pobune, koja je odjeknula i na društvenim mrežama, implementirati je zahtjeve koje su hrabro izložile i same žrtve javno progovarajući.

Iako je sve otpočelo akcijom žena koje su pretrpjele neki oblik nasilja, članovi inicijative istaknuli su problem nasilja kao takvog u društvu, posebno se referirajući i na djecu kao žrtve. Na humanitarnoj večeri čija je uloga pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, okupile su se već stotine poznatih osoba, a neke od njih i nastupaju - u centralnom programu večeri okupljanima će pjevati grupa Vatra, Detour, Jelena Rozga, Zdenka Kovačićek i Severina.

Ostali dio estradnjaka i drugih poznatih lica iz javnog života "dežurat" će na telefonima - novac prikupljen pozivima gledatelja ide izravno u fond Spasi me, a služit će za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskoga nasilja.

Večer je svečano otvorila Severina koja je okupljenima otpjevala pjesmu "Imaš pravo" sa svojeg novog albuma, u mnogočemu srodnu akciji koje je i sama dio. Jelena Rozga otpjevala je pak hit Olivera Dragojevića, "Nocturno", što su prenijeli i gledatelji na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Rozga - FAN PAGE (@rozga_my_life_) on

Iako je svečana večer tek otpočela, Večernji list javlja kako je prikupljeno više od 160 tisuća kuna.

Na donatorsku su večeru stigli i brojni političari, pa i premijer Andrej Plenković, ali predsjednica nije došla. Evo kako je to prokomentirala jedna od organizatorica, Jelena Veljača: 

"Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar-Kitarović nije s nama. Nadala se sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer, ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njena potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je to dovoljno važno u njezinom rasporedu", kazala je za RTL

U publici su Vjekoslava i Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar-Kitarović nije s nama. Nadala se sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer, ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njena potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je to dovoljno važno u njezinom rasporedu - kazala je Veljača za RTL.

Naslovnica Showbizz