Mozaik Showbizz

JAPANSKA TVRTKA

Stručnjaci se obrušili na nogometnu zvijezdu koji reklamira pojas za rast mišića: 'Njega sigurno nećete vidjeti da to koristi'

JAPANSKA TVRTKA

Kako piše Daily Mail, znanstvenici su se obrušili na nogometnu zvijezdu Cristiana Ronalda zbog toga što je prihvatio angažman ambasadora japanske tvrtke SIXPAD.

Naime, igrač Juventusa snimio je promotivni video za pojas koji funkcionira na načelu "električne stimulacije mišića", a kojim se, navodno, može postići besprijekoran izgled tijela. Stručnjaci upozoravaju kako "Ronaldo navodi obožavatelje na krivi put promovirajući pojas od 350 dolara koji daje iluziju da i oni mogu imati naglašene bicepse i holivudske trbušne mišiće".

Doktor Niall MacFarlane, profesor tjelesnog odgoja na Sveučilištu u Glasgowu, kazao je da se u sportu ova tehnologija koristi samo kako bi se igrači opravili od ozljeda.

- Pojas ne čini apsolutno ništa za rast mišića. Profesionalni sportaši ovakve pojaseve koriste za vrijeme oporavka od ozljeda, a ne dok su u teretani. Sigurno nećete vidjeti ni Ronalda da ga nosi dok diže utege - poručio je MacFarlane.

Dr. Theo Bampouras, predavač biomehanike i sportskih znanosti na Sveučilištu u Lancasteru, opisao je promidžbu proizvoda tvrtke SIXPAD kao "pametnu".

- Zbog načina na koji je ova tehnologija reklamirana doima se kao da ne morate uložiti nikakav trud, ali znamo da "bez muke nema nauke" - kazao je za MailOnline.

Naslovnica Showbizz