Mozaik Showbizz

FILMAŠI TRAŽILI LOKACIJE

Velike face HBO produkcije privatnom jahtom stigle na Korčulu, odmah su procurile informacije; Željno očekivani 'prequel' Igre prijestolja snimat će se na čarobnom hrvatskom otoku?!

FILMAŠI TRAŽILI LOKACIJE

Privatnom jahtom iz Dubrovnika u petak su u Korčulu uplovili režiseri i producenti koji rade za jedan od najpoznatijih svjetskih televizijskih kanala HBO. Noć su proveli u hotelu "Liburna", a kako doznajemo od zaposlenika hotela, na Korčuli su u potrazi za lokacijama za snimanje.

U pratnji skipera i koordinatora, u Korčulu su stigla poznata imena filmske i televizijske produkcije. Mark Mylod, režiser posljednjih sezona najgledanije serije u povijesti "Igre prijestolja", Holly Rymon, producentica uspješnih filmova "John Wick", "Spider-Man", "Ljudi u crnom", Patric Capone, direktor fotografije i producent "blockbustera" poput "Američki varalice", "Oklada stoljeća" i "Spotlight", šetali su starim gradom i okolicom Korčule u potrazi za lokacijama za nadolazeće projekte.

Filmska je ekipa napustila Korčulu u subotu rano ujutro, a kako doznajemo od zaposlenika hotela, rezervirali su sobe za srpanj, pa su vjerojatno pronašli odgovarajuće lokacije.

Što će točno HBO snimati na Korčuli, nije poznato.

Generalni direktor HBO-a Richard Plepler nedavno je potvrdio kako razmatraju nekoliko "prequela", serijala s radnjom koja prethodi megapopularnoj seriji "Igra prijestolja" koja se snimala u Dubrovniku, Splitu i Klisu. Nedavno je potvrđen početak snimanja "prequela" radnog naziva "Bloodmoon," pa je lako moguće kako HBO traži lokacije na Korčuli za još jednu uspješnicu iz "Game of Thrones" franšize.

Hoće li se Korčula pridružiti Dubrovniku, koji je više od deset godina bio dom King's Landinga, glavnoga grada "Sedam Kraljevstva", Splitu koji je poslužio kao tamnica za zmajeve, ili Klisu, slavnom gradu Meereenu na istoku, doznat ćemo već ovog ljeta.

Naslovnica Showbizz