Mozaik Showbizz

agent 007

Daniel Craig ostaje James Bond, otkriveno i koja će mu ljepotica biti partnerica, a tko glavni negativac

agent 007

Snimanje svakog filma o Jamesu Bondu uvijek ponovno izaziva golem interes. Tako je bilo i u četvrtak kada su i službeno objavljene ključne pojedinosti o 25. po redu filmu o legendarnom britanskom tajnom agentu 007 u režiji Caryja Joji Fukunage

Fukunaga je poznat po prvoj sezoni HBO-ove serije "Pravi detektiv" i Netfliksovoj drami "Manijak". 

Prvi je Amerikanac koji režira službeni film Bond franšize. Naime ranije je režirao "Nikad ne reci nikad" iz 1983., no taj se film ne smatra službenim dijelom serijal. 

Daniel Craig (51) u novom će filmu opet glumiti elegantnog i šarmantnog agenta iz romana Jana Fleminga, a partnerica će mu ponovno biti Lea Seydoux, koja će i ovaj put utjeloviti Madeleine Swann. Glumica je u toj ulozi debitirala u filmu "Spektar" iz 2015.

"M" će i ponovno biti Ralph Fiennes, "Q" glumac Ben Whishsaw, a Miss Moneypeny glumica Naomi Harris.

Novi član filmske ekipe je oskarovac Rami Malek (37), kojemu je dodijeljena uloga glavnog negativca. Uz njega će se u filmu pojaviti i Billy Magnussen, David Dencik, Dali Benssalah, Ana de Armas i Lashana Lynch. 

Producentica Barbara Broccoli je o filmu kazala: "Na početku filma Bond nije u aktivnoj službi, već se odmara na Jamajci, mjestu koje smatramo njegovim duhovnim utočištem. Ondje počinje njegovo novo putovanje."

Radni naziv filma je "Bond 25", a u kinima će se početi prikazivati 8. travnja 2020.

Fukunaga je potvrdio da su neke scene već snimljene u Norveškoj. 

Naslovnica Showbizz