Mozaik Showbizz

KARTE I BALOTE

'Oliverovi i moji su živjeli u istoj kući...': Petar Dragojević pun je emotivnih uspomena, otkriva o čemu se pričalo kad bi se skupila familija i kakve mu je 'surove savjete' dao barba

KARTE I BALOTE

Petar Dragojević sve je traženiji izvođač među hrvatskim iseljeništvom, pa smo ga i u ovoj prigodi sreli u Frankfurtu.

U razgovoru sa simpatičnim Splićaninom nikako se nije moglo izostaviti spominjanje slavnog strica Olivera, pa je tako Petar emotivno pričao o neprežaljenom članu familije.

"Puno smo vremena provodili zajedno u Vela Luci, gdje smo znali biti po 24 sata skupa. Do moje 3. godine Oliverova obitelj i moji živjeli su u zajedničkoj kući i ostali smo jako povezani i danas.

Puno je tu lijepih uspomena, od ribolova pa do balota i kartanja. Najmanje je bilo pisme, nećete vjerovati da smo u takvim obiteljskim druženjima jako malo pričali o glazbi, najviše o obiteljskim temama.

Kada bi se već  dotakli glazbe onda bi razgovori na tu temu bili kvalitetni, kratki i urodili bi plodom. Oliver nije volio puno  filozofirati i pametovati. Jednostavno dao bi mi savjet za tri minute.

Uvijek je govorio da je najbitnija dobra pjesma i kako je to najbolji put za uspjeh. Tako je došlo i do našeg dueta 'Istog smo roda'.

'Nitko ga ne može zamijeniti ili nasljediti'

Danas mi Oliver jako nedostaje, prvo kao stric, a onda i kao ljudina. Bio je ikona hrvatske glazbene scene koji je svojim pjesmama punih 50 godina uveseljavao ljude, koji su se uz njega i njegove poznate hitove emocionalno vezivali.

Vidim koliko on danas ljudima znači i ne može ga nitko zamijeniti ili nasljediti. Oliver je jednostavno neponovljiv" - rezimira Petar.

Na pitanje koliko je Oliver imao veze sa početkom njegove glazbene karijere, Dragojević odgovara da je "apsolutno zaslužan za nju".

"Inače su se u našoj obitelji svi bavili glazbom, Oliver, moj otac pa i naš djed, čak i pradjed. Genetika se tako poigrala i sa mnom. Inače, Oliver i moj ćaća nisu nikad imali potrebe svoju djecu gurati u glazbu.

Samo kad bi vidio da netko ima takvu ambiciju, Oliver bi dao podršku. Ja sam išao u glazbenu školu, muzika je bila moj put otpočetka i Oliver je to prepoznao, pomogao mi je u najvažnijim trenucima, a za ovo drugo mi je znao reći: "Bori se sine, jer jedino tako ćeš postići ono što želiš!".

Taj moment mi je to možda izgledalo i surovo, ali kasnije se pokazalo da je bio u pravu" - rezimira Petar, koji danas najviše nastupa u Njemačkoj, te u Kanadi i Australiji.

"Planiramo među našim iseljeništvom u cijelom svijetu 70 koncerata, na kojima će se izvesti najljepše Oliverove pjesme, pratit će nas Oliverov glazbeni sastav. Turneja bi trajala godinu i pol dana, a započela bi u Švedskoj" - za kraj je Petar Dragojević najavio veliki projekt. 

Naslovnica Showbizz