Mozaik Showbizz

'Bili su poput heroina...'

Stiže dokumentarac o tragično preminulom DJ-u: otkrivaju se nepoznati detalji o ovisnosti i agoniji slavnog glazbenika koji je nastupao i na Poljudu

'Bili su poput heroina...'

Nije tajna da je DJ Avicii, 28-godišnji Šveđanin koji je preminuo 20. travnja prošle godine u Muskatu u Omanu, imao problema sa anksioznošću, ovisnosti o opijatima, alkoholizmom i akutnom upalom gušterače. Novost je pak da uskoro kreće Netflixov dokumentarac o ovom svjetski poznatom DJ-u, pravog imena Tim Bergling, te otkriva dosad nepoznate detalje o načinu na koji se nosio sa svojom ovisnošću tijekom iscrpljujućih turneja.

U dokumentarcu koji će se u subotu emitirati na televizijskoj postaji BBC Three sam Avicii otkriva da je u jednom trenutku na dan pio 20 tableta te da mu je rečeno da te tablete ne izazivaju ovisnost, prenosi Daily Mail

Nakon što je upao u probleme s alkoholom, kojim se pak borio protiv anksioznosti, Avicii je 2014. godine hospitaliziran tijekom turneje po Australiji te mu je tada dijagnosticirana akutna upala gušterače, od koje je obolio zbog prekomjerne konzumacije alkohola. Kasnije su mu uklonjeni žućni mjehur i slijepo crijevo.  Aviciiju je potom propisan koktel lijekova među kojima je bio i Percocet, opioid koji izaziva ovisnost, a on tvrdi da su mu doktori kazali drugačije. 

"Toliko me sve boljelo, dali su mi te lijekove i rekli da će mi od njih biti bolje. Bili su poput heroina, ali mi nisu pomagali ukloniti bol. Pretpostavio sam da liječnici znaju svoj posao. Ispočetka me boljelo mjesec dana. Poslije je to poraslo na četiri mjeseca. Počeo sam piti 20 tableta na dan, a rekli su mi da ne izazivaju ovisnost. Još sam uvijek bio anksiozan, ali sam ponovno počeo s nastupima", rekao je Avicii.

U sedam godina karijere Avicii je održao 813 nastupa, što znači da je u prosjeku nastupao svaki treći dan. Bio je jedan od najplaćenijih DJ-a današnjice, dva puta nominiran i za nagradu Grammy. Nastupao je na najvećim festivalima elektronske glazbe. Svjetsku slavu stekao je s pjesmom "Wake Me Up", surađivao je s Madonnom, Coldplayem i mnogim drugim zvijezdama, a nastupao je i na splitskom Ultra festivalu. 

Aviciijeva je obitelj nakon njegove smrti pokrenula dobrotvornu organizaciju Tim Bergling Foundation koja daje podršku onima koji se bore s depresijom i anksioznošću.

 

 

 

Naslovnica Showbizz