Mozaik Showbizz

PODIGLA SE BURA

Tony Cetinski: Jedva čekam nastupiti pred dušama, kojima je samo ljubav predznak!

PODIGLA SE BURA

– Sve do sada nikada me nitko nije zvao u Australiju. Nitko osim publike, koja me zove tamo već više od deset godina – kazao nam je Tony Cetinski, reagirajući na burnu polemiku koja se razvila među pripadnicima hrvatske zajednice u Facebook grupi Croatians in Australia, na temu njegovih prvih koncerata na tlu Australije koji su najavljeni koncem rujna u Melbourneu, Sydneyju i Perthu.

Popularni hrvatski pjevač s karijerom dugom 30 godina prvi će put zapjevati na dalekom kontinentu u organizaciji agencije OnTour, čiji je spomen izazvao brojne komentare na Facebooku.

Članovi FB grupe Croatians in Australia su se, pročitavši najavu o Tonyjevim rujanskim koncertima, upustili u žustru raspravu na temu u čijoj će se organizaciji realizirati njegova mini turneja, te razlozima zbog kojih Cetinski neće pjevati u tamošnjim hrvatskim klubovima.

Vapaj ogorčenih australskih Hrvata: 'Dosta nam je Lokina i sarmi!', 'Neću im dati teško zarađen novac za ulaznicu, nema šanse, ni centa!'

Čudeći se kako i zašto hrvatski promotori ili organizacije ne mogu stupiti s Tonyjem u kontakt i organizirati mu koncerte u Australiji, zamijetili su kako iza njegove mini turneje stoje promotori iz redova tamošnje srpske zajednice, koji su do sada organizirali koncerte Lepe Brene i njezina sina Stefana Živojinovića, Prljavog kazališta, Dina Merlina, Halida Bešlića & Crvene jabuke, Dubioze kolektiv, Bijelog dugmeta, Zdravka Čolića, Bajage & Instruktora, Riblje čorbe...

– U ovom našem poslu važna je profesionalnost i zakon ponude i potražnje. Nitko mi se, osim organizatora koji rade ovo moje gostovanje u tri grada u Australiji, nije javio u mojih 30 godina niti mi je ponudio bilo kakav ugovor.

Vrlo rado bih prihvatio da sam imao priliku i da su mi ponudili bilo što. Publika koja živi u Australiji već godinama želi da dođemo i ja sada napokon dolazim u sklopu turneje "#samoljubav". Moj bend i ja jedva čekamo nastupiti pred svim onim dušama kojima je samo ljubav predznak – kratko je rekao Cetinski. 

Naslovnica Showbizz