Mozaik Showbizz

U 47. godini

U Rovinju iznenada preminuo poznati radijski voditelj: 'Ostali smo bez jednog iznimnog čovjeka...'

U 47. godini

Direktor i glavni urednik radijske postaje Yammat FM Alen Balen preminuo je iznenada u petak u Rovinju u 47. godini života, piše Jutarnji list.

Vijest o smrti potvrdili su upravo na Facebooku tog zagrebačkog radija. "Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen. Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija", napisali su na Facebooku.

Balen u svijet radijskih medija ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Paralelno s Radijem 1/101 počeo je "vrtjeti" ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub je ubrzo pokrenuo vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbrisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu kao producent i nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore.

Od live albuma grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.

Krajem 90-ih godina radio je i u Ater studiju. Tamo je doznao sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji animiranih filmova kao i o brojnim TV reklamama i dokumentarcima.

Iskustva koja je ranije stekao u svijetu glazbenog izdavaštva obogaćuje i upotpunjuje kroz suradnju s najvećim filmskim kompanijama za koje radi na njihovim hit-naslovima.

Radio je i kao menadžer grupe Jinx, a aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Mikija Solusa, Ivanu Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slične izvođače.

Godine 2015. s radom je započela radijska postaja Yammat FM kojoj se Balen u potpunosti posvetio.

Naslovnica Showbizz